Bandai Namco potvrzuje hackerský útok, data hráčů by ale neměla být zasažena
i Zdroj: PCGamesN
Novinka Bandai Namco potvrzuje hackerský útok, data hráčů by ale neměla být zasažena

Bandai Namco potvrzuje hackerský útok, data hráčů by ale neměla být zasažena

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 7. 2022 17:23

Včera se na internetu objevily údajné zprávy o tom, že vydavatel Bandai Namco se stal terčem hackerského útoku pomocí ransomware. Zprávy byly nepotvrzené, avšak dle zdrojů měly pocházet z „důvěryhodných“ hackerských skupin. Bohužel to nejhorší se potvrdilo a vydavatel dnes potvrdil zásah do interních databází.

Reklama

  • Bandai Namco potvrzuje rozsáhlý hackerský útok
  • Za tím stojí skupina ALPHV

Dle oficiálního vyjádření došlo k útoku už 3. července, kdy se třetí strana dokázala nabourat do interních systémů v rámci Asie. Útok ale nejspíše nezasáhl do herní divize, respektive údajů hráčů. „Je zde možnost, že v napadených počítačích a serverech byly uloženy zákaznické údaje z divize Hračky a Hobby (Toys and Hobby Business) v rámci Asie. V současné chvíli identifikujeme, zdali došlo k úniku, jaké jsou škody a celkový status,“ píše firma v tiskové zprávě. 

Celá situace navíc vyzdvihuje na povrch problém okolo skupiny ALPHV. Dle informací vx-underground, tedy skupiny monitorující situaci na hackerské scéně, jde o tým s velice účinnými nástroji i taktikou. Svým obětem zašifrují servery a ukradnou data, přičemž vyhrožují zveřejněním všech získaných dat na „clear webu“, tedy klasickém internetu, kde by se data mohla dostat do indexů vyhledávačů. I když se informace o Bandai Namco dostala mezi širší pozornost, dle vx-underground útočí ALPHV neustále, a to na firmy všech možných velikostí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama