Baldur’s Gate 3 v dalším patchi výrazně rozšíří hráčovy možnosti
i Zdroj: Hrej.cz
Baldur's Gate 3 Novinka Baldur’s Gate 3 v dalším patchi výrazně rozšíří hráčovy možnosti

Baldur’s Gate 3 v dalším patchi výrazně rozšíří hráčovy možnosti

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 7. 2021 16:15 1

Třetí vývojářský panel studia Larian odhalil, že další připravovaná aktualizace přidá do Baldur’s Gate 3 seznam novinek stran herních mechanismů. Změnou si projde např. házení kostkou, příběhové pozadí postav nebo kvalita umělé inteligence.

Reklama

  • Baldur’s Gate 3 představí v další aktualizaci řadu novinek
  • Změnou projde házení kostkou, systému kempování, AI protivníků i pozadí hráčského charakteru

Nejzásadnějším prvkem Patche 5 se stane představení aktivního hodu kostkou. Aktivním v tom smyslu, že namísto slepého obětování všeho štěstěně a ničemu jinému, budou moci hráči využívat i mocných kouzel, která mohou, při troše umu, vychýlit misky vah v jejich prospěch. Aktuální status postav i seznam modifikátorů bude navíc začleněn přímo do herního rozhraní, a bude tak po celou dobu přehledně vyobrazen na očích hráče.

V případě soubojů, kde se kostka uplatňuje také, prochází změnou kvalita umělé inteligence a přidaná variabilita při řešení sporů. Namísto expresního odesílání nepřítele do říše Háda, můžete jeho skon dočasně odložit, a jeho fyzickou schránku tak pouze pošolíchat do stavu mírného bezvědomí. 

Další zajímavou novinkou, se kterou se seznámíme, budou osobní cíle. Ty budou vycházet z položky „background“ při vytváření hráčského charakteru, a vedle hlubšího vžití do světa Forgotten Realms nabídnou i vlastní miniquesty a řadu odměn. 

Změnou projde v neposlední řadě i budování tábořiště. Jeho aktivace a obnova zdraví mezi souboji se nově přiblíží Pillars of Eternity, a bude tak vyžadovat nastřádání surovin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama