Autoři The Settlers představili novou hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři The Settlers představili novou hru

Autoři The Settlers představili novou hru

Pavel Makal

Pavel Makal

22. 4. 2016 12:37 1
Reklama

Ubisoft včera oznámil vydání Champions of Anteria pro PC. Ačkoli se jedná o zcela novou IP, název Anteria možná může mnohým z vás připadat povědomý. Původně byl totiž součástí podtitulu nového dílu The Settlers: Kingdoms of Anteria.

Tato hra prošla v loňském roce betatestem a po zvážení uživatelských reakcí se tvůrci rozhodli celý její koncept přepracovat. Namísto pokračování kultovní série nás tak čeká zbrusu nová taktická strategie, která nemá se Settlery nic společného.  V Champions of Anteria budete mít k dispozici pětici hrdinů, z nichž každý bude svázán s některým z magických elementů. Do samotných misí si pak vždy budete moci vybrat tři z nich a následně slavně porazit hordy nepřátel. Velice důležitým taktickým prvkem bude kombinace různých elementů, které budou poskytovat různé synergie a kombinační bonusy. V nouzi nejvyšší vám pak pomůže funkce aktivní pauzy, ve které můžete promyslet další postup, rozdat úkoly a znovu spustit bitevní vřavu.

Na hře pracuje studio Blue Byte, které zároveň ubezpečilo fanoušky The Settlers, že jejich oblíbená série je na živu a nadále se s ní počítá. Ve své nové hře slibují krásný svět, který bude radost objevovat a zároveň zachraňovat ze spárů války, bitvy s bossy a tvorbu co nejsilnějších bojovníků a samozřejmě spoustu akce. Na své by si ale měli přijít i milovníci managementu vesničky, která bude fungovat jako základna hrdinů a v jednoduchém systému bude třeba starat se o nejrůznější zdroje. Vyrábět z nich budete léčivé lektvary nebo vybavení pro svou partu. Nečeká nás přísně lineární příběhová kampaň, namísto toho budete dle chuti dobývat další a další oblasti na mapě světa.

V cestě vám budou stát tři nepřátelské frakce a jen na vás bude, zda se s nimi vypořádáte postupně, nebo smetete všechny naráz. Mapa je rozdělena do 26 teritorií a pohyb na ní je tahový. V jednom dni tak můžete obsadit jedno teritorium, ale nepřítel během tohoto času určitě nebude zahálet. Autoři slibují variabilní nepřátelské jednotky a různá prostředí, sekundární úkoly v misích za bonusové odměny a dokonce i náhodné generování jednotlivých map, což nahrává celkem slušné znovuhratelnosti. Na výsledek si však musíme počkat až do 30. srpna, kdy hra oficiálně vyjde. Cena je momentálně stanovena na 30 dolarů na Steamu, čili v přepočtu zhruba 720 korun.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama