Autoři sice zrušili split-screen v Halo Infinite, hráči ho ale zpřístupnili glitchem
i Zdroj: Microsoft
Halo Infinite Novinka Autoři sice zrušili split-screen v Halo Infinite, hráči ho ale zpřístupnili glitchem

Autoři sice zrušili split-screen v Halo Infinite, hráči ho ale zpřístupnili glitchem

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 9. 2022 08:37

Studio 343 Industries na konci minulého týdne hráče informovalo o změně plánů na další vývoj sci-fi akce Halo Infinite. Vedle odkladů jiných prvků multiplayerové části hry totiž zrušilo plánovaný lokální split-screen pro až čtyři hráče. Paradoxně ale jen o pár hodin později komunita objevila chybu, skrze kterou lze split-screen hrát i v současné verzi hry.

Reklama

  • Komunita zjistila, jak spustit split-screen v Halo Infinite
  • Stačí na to jednoduchá posloupnost akcí v menu
  • Multiplayer je plně funkční, včetně cutscén a nepřátel, až pro čtyři hráče

K fungování stačí vlastnit Xbox Series X a mít ve friendlistu kamaráda se spuštěnou hrou. V kampaňovém menu je nutné načíst uloženou hru a spustit jí. V následné obrazovce s načítáním mapy je pak nutné okamžitě přejít v menu konzole do seznamu přátel a připojit se ke zmíněnému kamarádovi, který se na své konzoli nachází v menu Halo Infinite. Pak stačí vzniklý fireteam opustit, v nastavení lobby změnit nastavení na Offline, připojit ke konzoli další ovladače a začít hrát.

Dle hráčů, kteří možnost vyzkoušeli, je kooperativní hraní plně funkční, bez problému běží cutscény a z většího množství Master Chiefů není zmatená ani umělá inteligence. Režim je tedy do hry implementován víceméně kompletně. Stylový tutorial na Twitteru zveřejnil francouzský komunitní projekt Halo Création. Chybu objevil uživatel Zeny_IC.

Proč byl split-screen úplně zrušen, i když je zdánlivě funkční už v současném stavu zůstává otázkou. Je pravděpodobné, že některý z budoucích patchů výše zmíněnou možnost ze hry odstraní. Pokud tedy chcete gaučovou kooperaci v Infinite vyzkoušet, neotálejte.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama