Autoři si pochvalují velký zájem o Outriders
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři si pochvalují velký zájem o Outriders

Autoři si pochvalují velký zájem o Outriders

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

15. 3. 2021 09:23

Za necelé dva týdny vyjdou Outriders, což znamená, že započne kolonizace planety Enoch. Tu mohli zájemci krátce navštívit už v rámci hratelné ukázky. Z rozhovoru s autory na oficiálním PlayStation blogu vyplývá, že jsou ze zpětné vazby od hráčů nadšení.

Reklama

Situaci okomentoval Bartek Kmita, kreativní ředitel ze studia People Can Fly. Vyšlo najevo, že někteří hráči strávili v demoverzi i přes 100 hodin. Kmita přiznává, že je něco takového pro autory velmi povzbuzující. „Když se nyní díváme na to, jak lidé hrají demo, jak experimentují s předměty, které našli, je to pro nás velké zadostiučinění. Doufám, že až se jim dostanou do rukou všechny naše hračky, zůstanou s námi hodně dlouho.“

Kmita přiznal, že ve studiu panovaly jisté obavy z toho, jak budou hráči k novince přistupovat. Podle něj hrozilo, že si Outriders zařadí do konkrétního žánru, například mezi čistokrevné střílečky. Vývojáři se báli, že by tito hráči ignorovali RPG prvky, což by mohlo ubrat výslednému zážitku. Stejně tak u lidí orientovaných na sbírání lootu hrozí, že budou ignorovat příběh. Zdá se ale, že výsledný mix funguje dobře.

Autoři uvítali zpětnou vazbu, některé prvky už stihli upravit. Kmita prohlásil, že hráče nejvíce zlobily otřesy kamery a motion blur. Někteří nadšenci začali už v demoverzi farmařit legendární předměty, v této souvislosti se řešila pravděpodobnost na její získání. Vývojáři ale zároveň nechtěli vzít hráčům možnost pořádně vyzkoušet lepší výbavu.

S lepší výbavou přitom mohou hráči získat značnou výhodu při spuštění plné hry, veškerý postup z dema se totiž přenáší do plné verze. Kmita nicméně naznačil, že teprve za dva týdny začne ta správná sranda. Každá třída časem obdrží další schopnosti, čímž se zvýší potenciál pro jejich synergii, hráči budou mít také daleko větší možnosti při hledání vlastního herního stylu.

Pokud vás zajímá, oč vlastně ve hře běží, můžete si pustit nový animovaný filmeček, který vysvětluje základní premisu. Outriders vychází 1. dubna na platformách PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One, Xbox Series a PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama