Autoři Saints Row spolupracují s inXile, společně tvoří steampunkové RPG
i Zdroj: inXile Entertainment / Microsoft
Novinka Autoři Saints Row spolupracují s inXile, společně tvoří steampunkové RPG

Autoři Saints Row spolupracují s inXile, společně tvoří steampunkové RPG

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

31. 1. 2024 09:48

Dozvídáme se další detaily o projektu, na němž se podílí nově vzniklé studio Shapeshifter Games. Ke spolupráci s inXile je přivedla společná historie.

Reklama

  • Shapeshifter Games vypomáhají s vývojem Clockwork Revolution
  • Hra byla oznámena během minulého roku

Včera vyšlo najevo, že vývojáři ze zaniklého studia Volition dali hlavy dohromady a založili uskupení Shapeshifter Games. Zároveň se mluvilo o projektu pod patronátem Microsoftu, s nímž nově vzniklé studio pomáhá. Nyní už víme, o jaký titul se jedná.

Společnost inXile Entertainment v příspěvku na platformě X oznámila, že se studiem spolupracuje na first-person RPG Clockwork Revolution. Obě studia mají společnou historii, což zřejmě vedlo k dohodě o spolupráci. 

Autoři Wastelandu mění recept. Překvapili se steampunkovým RPG Clockwork Revolution
i Zdroj: InXile / Xbox

Autoři Wastelandu mění recept. Překvapili se steampunkovým RPG Clockwork Revolution

Studio inXile Entertainment, autoři úspěšného pokračování stařičkého RPG Wasteland nebo The Bard's Tale, představili během…

12. 6. 2023 13:20

„Je to pro nás výjimečné, protože s nimi mám dlouhou historii, která sahá až ke hrám Descent a FreeSpace,” řekl šéf inXile Brian Fargo. Právě on stál u zrodu společnosti Interplay Entertainment, která vydávala výše zmíněné hry z produkce studia Parallax Software. To se později proměnilo ve Volition.

V podobném duchu se vyjádřil prezident inXile Chris Keenan. „Jednou z prvních her, které jsem ve své kariéře testoval, byl Descent, takže pro tým Parallax/Volition a jeho historii mám v srdci zvláštní místo.” Následně dodal, že bylo prioritou zajistit pro nově vzniklý tým místo na projektu Clockwork Revolution, což se podle všeho podařilo velmi rychle. 

Hra byla oznámena teprve v červnu loňského roku. Jde o steampunkové RPG, které se odehrává v metropoli Avalon. Autoři pracují na ohýbání času, důležitým prvkem budou rozhodnutí a jejich následky. Titul míří na PC a konzole Xbox Series.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama