Autoři Wastelandu mění recept. Překvapili se steampunkovým RPG Clockwork Revolution
i Zdroj: InXile / Xbox
Novinka Autoři Wastelandu mění recept. Překvapili se steampunkovým RPG Clockwork Revolution

Autoři Wastelandu mění recept. Překvapili se steampunkovým RPG Clockwork Revolution

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 6. 2023 13:20

Studio inXile Entertainment, autoři úspěšného pokračování stařičkého RPG Wasteland nebo The Bard's Tale, představili během včerejšího Xbox Games Showcase svůj nový projekt. Ten bude značně vybočovat z dosavadní tvorby týmu, nejde totiž o izometrickou záležitost. Steampunkové Clockwork Revolution si bude pohrávat s cestováním v čase.

Reklama

  • Autoři Wastelandu oznámili first-person steampunkové RPG s cestováním časem

Zápletka se bude točit právě kolem stroje pro cestování časem, díky kterému může hráč prozkoumávat historický vývoj města Avalon, ve kterém se hlavní postava narodila a považuje jej za svůj domov. Cestování časem pak samozřejmě má mít velmi hmatatelné důsledky na budoucnost, dočkáme se tedy i oblíbeného efektu motýlích křídel.

Za projektem stojí Chad Moore a Jason Anderson. Druhý jmenovaný, jak připomíná blogový příspěvek zakladatele inXile Briana Farga, pracoval na jednom z nejoceňovanějších steampunkových RPG historie Arcanum. Město Avenum má být skutečným steampunkovým rájem s propastnými rozdíly mezi společenskými vrstvami a efektními metodami cestování. 

“Tento nový věk zázraků však skrývá temné tajemství - byl pečlivě vybudován nelítostnou Lady Ironwood. Pomocí zařízení pro cestování časem změnila klíčové okamžiky v historii Avalonu, díky čemuž dělnická třída živoří v chudinských čtvrtích a továrnách, zatímco sobě přinesla nesmírné bohatství a moc. A tady přichází na řadu hráč…” láká oficiální popisek.

Autoři slibují, že hratelnost postavená na návratech v čase a nečekaných změnách budoucnosti (nebo spíš současnosti?) přinese spoustu překvapující zábavy a především posune možnosti roleplyaingu do zatím nepoznaných míst. Zároveň jde o první projekt studia pod plnou kontrolou Xbox Game Studios, což zároveň znamená, že jde o první projekt využívající zázemí a finanční možnosti velkého vydavatelství. Kromě toho jde i o premiéru na poli first-person RPG. Kdy hra vyjde ale zatím není známo, v současnosti se projekt nachází ve fázi pre-alfa.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama