Autoři Oriho představili No Rest for the Wicked. Údajně půjde o revoluci v žánru akčních RPG
i Zdroj: Moon Studios / Private Division
Novinka Autoři Oriho představili No Rest for the Wicked. Údajně půjde o revoluci v žánru akčních RPG

Autoři Oriho představili No Rest for the Wicked. Údajně půjde o revoluci v žánru akčních RPG

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 12. 2023 12:00

Studio Moon vyložilo karty a představilo svůj nový projekt. No Rest for the Wicked brzy vstoupí do režimu předběžného přístupu.

Reklama

  • No Rest for the Wicked je novinka od studia Moon
  • Hra se začátkem příštího roku otevře v předběžném přístupu
  • Autoři vsadili na tuhé souboje

„Buď se nám podaří revoluce v žánru akčních RPG, nebo se pomalu ztratíme v dálce,” prohlásil začátkem letošního roku Thomas Mahler, spoluzakladatel Moon Studios, přičemž zmínil, jaké konkurenty má na mušce. „Diablo, Path of Exile a další – jdeme si pro vás. Ať zvítězí ten nejlepší!”

Jeho slova nyní nabírají jasné obrysy, v rámci The Game Awards totiž došlo k představení novinky No Rest for the Wicked. Díky první ukázce si můžete udělat poměrně jasnou představu o tom, co lze od akčního RPG očekávat. 

Další hra od autorů Oriho je inspirována Zeldou. Akční RPG chtějí vydat na několika platformách
i Zdroj: Moon Studios / Microsoft

Další hra od autorů Oriho je inspirována Zeldou. Akční RPG chtějí vydat na několika platformách

Autoři z Moon Studios se postarali o metroidvanii Ori and the Blind Forest, na kterou navázali v pokračování s podtitulem…

6. 2. 2023 09:00

Příběh sleduje fiktivní království v roce 841, kde se krátce po úmrtí krále strhne chaotický boj o nástupnictví. Další problém představuje morem zasažený ostrov Sacra, kam se spolu s hlavním hrdinou budete muset vydat a pobít nakažené bestie. A k tomu je potřeba uhlídat království před nepřátelskou invazí.

Studio Moon slibuje propracované souboje, v nichž půjde především o taktiku a dovednosti. Do boje se budete moct pustit o samotě, ale i v kooperaci s dalšími třemi hráči.

„Snili jsme o tom, že budeme moct přispět k žánru ARPG, na kterém jsme všichni vyrostli a který milujeme. Po úspěchu Oriho nám bylo jasné, že už je studio Moon dostatečně vyspělé na to, aby tyto sny konečně uskutečnilo,” uvedl Mahler. „Nemůžeme se dočkat, jak budou hráči reagovat na toto zcela nové pojetí žánru.”

No Rest for the Wicked vyjde v předběžném přístupu na PC na začátku roku příštího roku, později se dočkáme plné verze, která dorazí i na konzole PlayStation 5 a Xbox Series. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama