Autoři mobilní Killzone z britské Guerilly končí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři mobilní Killzone z britské Guerilly končí

Autoři mobilní Killzone z britské Guerilly končí

Pavel Makal

Pavel Makal

12. 1. 2017 14:06 2
Reklama

O studiu Guerilla Games se v poslední době hovoří zejména kvůli očekávanému titulu Horizon: Zero Dawn, ale také pro jeho spolupráci s Hideem Kodžimou, kterému pro jeho projekt Death Stranding propůjčilo svůj engine Decima. V tomto případě ovšem hovoříme o amsterdamské pobočce Guerilly, které má na svědomí sérii Killzone. Existuje však ještě studio Guerilla Cambridge. Tedy přesněji, existovalo…

Server GamesIndustry.biz totiž dnes přinesl zprávu o tom, že společnost Sony zavírá cambridgeskou pobočku Guerilly a propouští všechny její zaměstnance. Japonský herní gigant v tiskovém prohlášení uvedl, že k rozhodnutí zavřít toto studio došlo po pečlivém přezkoumání všech současných projektů a zdrojů značky PlayStation. Aby mohla společnost dosáhnout svých strategických cílů, bylo nutné přistoupit ke změnám ve struktuře evropských studií. Odnesla to bohužel právě Guerilla Cambridge. Propuštění zaměstnanců označuje Sony za politováníhodné.

Na druhou stranu se firma zavázala k tomu, že se pokusí najít bývalým zaměstnancům práci v nových projektech. GamesIndustry.biz uvádí, že v Cambridge se nachází celá řada dalších studií, která by o čerstvé nezaměstnané mohla projevit zájem. Patří mezi ně například studia Ninja Theory nebo Frontier. V tiskové zprávě Sony nadále stojí, že ačkoli tímto krokem riskuje ztrátu zkušených zaměstnanců, zaměření na další studia v delším časovém horizontu umožní vývoj toho nejlepšího obsahu, včetně titulů pro PS VR.

Studio Guerilla Cambridge se naposledy dostalo do povědomí hráčů díky multiplayerové akci s roboty pro PlayStation VR s názvem RIGS: Mechanized Combat League. Za svou devatenáctiletou historii ale stihla také vytvořit populární sérii MediEvil pro první PlayStation a PSP, tituly jako Primal, Ghosthunter a také povedený spinoff hlavní série Killzone s podtitulem Mercenary, který vznikl pro handheld PS Vita. Sony svou tiskovou zprávu uzavírá tím, že by ukončení činnosti tohoto studia nemělo nijak umenšit jeho zásluhy při poskytování skvělých her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama