Autoři Escape from Tarkov se s podvodníky nemažou. Zveřejnili seznam nicků zabanovaných hráčů
i Zdroj: Battlestate Games
Escape from Tarkov Novinka Autoři Escape from Tarkov se s podvodníky nemažou. Zveřejnili seznam nicků zabanovaných hráčů

Autoři Escape from Tarkov se s podvodníky nemažou. Zveřejnili seznam nicků zabanovaných hráčů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

8. 3. 2023 13:27 6

Studio Battlestate Games, podobně jako většina dalších vývojářů multiplayerových titulů, dlouhodobě bojuje s podvodníky a cheatery, kteří se snaží ostatním znepříjemňovat hru. V jedné z posledních vln banů zamezili přístup k Escape from Tarkov více než 4000 hráčům a aby jejich trest byl pořádně výživný, rozhodli se zveřejnit jejich jména.

Reklama

  • Jména více než 4 tisíc cheaterů z poslední vlny banů zveřejnili autoři Escape from Tarkov v seznamu

Mimořádně transparentním a poměrně drsným krokem se tak na Twitteru objevil odkaz na googlovou tabulku, ve které najdete přezdívky všech hráčů, na které si o víkendu vyšlápla anti cheatovací služba BattleEye.

To samozřejmě nemusí být nijak velký trest pro hráče, kteří používají různé přezdívky na jedno použití nebo se vydávají za známé herní osobnosti. Pro jiné hráče ale může být takové varování celkem nepříjemným zdviženým prstem. V seznamu mimochodem najdeme hned tři nicky s velmi konkrétně zvýrazněnou koncovkou “CZ”. Ani čeští hráči tedy rozhodně nejsou svatí.

"Chceme, aby poctiví hráči viděli přezdívky podvodníků a věděli, že spravedlnosti bylo učiněno zadost a že podvodník, který je ve hře zabil, byl potrestán," vysvětlil krok magazínu TechCrunch zakladatel studia Dmitrij Ogorodnikov.

Někteří hráči otevřenost autorů kvitují. Jiní ale upozorňují na to, že je takový seznam v podstatě k ničemu a že by autoři raději měli zapracovat na technickém řešení, v rámci kterého by cheateři přestali kazit hru ostatním.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama