Autoři Atomic Heart zřejmě potvrdili druhý díl. Na řadu ale přijde až po DLC pro jedničku
i Zdroj: Mundfish / Focus Home Interactive
Atomic Heart Novinka Autoři Atomic Heart zřejmě potvrdili druhý díl. Na řadu ale přijde až po DLC pro jedničku

Autoři Atomic Heart zřejmě potvrdili druhý díl. Na řadu ale přijde až po DLC pro jedničku

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 3. 2023 08:38

Studio Mundfish v současnosti sklízí ovoce (a kritiku) úspěšného vydání své prvotiny, sci-fi akce Atomic Heart. Pochopitelně se tak nabízí otázka, zda plánuje na celkem povedenou premiéru navázat. Ruský youtuber Alexej Makarenkov se týmu otevřeně zeptal a dostal překvapivě jasnou pozitivní odpověď. Upozornil na to magazín TwistedVoxel.

Reklama

  • Mundfish údajně plánují pokračování Atomic Heart 2
  • Náklady na licencování a marketing prvního dílu se měly bohatě zaplatit

Autor prý sám očekával, že bude studio opatrné a žádné konkrétní informace nenabídne, zástupci Mundfish ale měli říct, že už v současnosti plánuje vývoj Atomic Heart 2. Ten je ale jako takový ještě daleko, vývojáři totiž zároveň musí dodat slibovaný přidaný placený obsah v podobě DLC.

Makarenkov dále uvedl, že podle jeho zdrojů prodeje hry už nyní kompletně zaplatily všechny náklady na licencování a propagaci, a to s velkou rezervou. Atomic Heart tedy zřejmě lze označit za komerčně velmi úspěšnou hru. Na druhou stranu se nejedná o oficiální zdroje informací, musíme k nim tedy přistupovat s rezervou.

Atomic Heart vyšel 21. února letošního roku na PC, PlayStationy 4, 5, Xbox Series a One. Vydání provázela řada kontroverzí, především kvůli blízkému vztahu autorů (oficiálně z Kypru) a podnikatelů Ruské federace, jejich postoji k válce na Ukrajině nebo údajně rasistické epizodě animovaného seriálu Jen počkej, zajíci, který ze hry před několika dny odstranili. Na Metacritic si Atomic Heart drží nadprůměrná agregovaná hodnocení 71 až 75 %.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama