Asus představil handheld ROG Ally. Měl by být o poznání výkonnější a zároveň tišší než Steam Deck
i Zdroj: Asus
Novinka Asus představil handheld ROG Ally. Měl by být o poznání výkonnější a zároveň tišší než Steam Deck

Asus představil handheld ROG Ally. Měl by být o poznání výkonnější a zároveň tišší než Steam Deck

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 4. 2023 10:05

Trh s handheldy nyní ovládají Nintendo a Valve, Switch a Steam Deck patří mezi nejoblíbenější zařízení tohoto typu. Brzy se však objeví konkurence z dílny společnosti Asus.

Reklama

  • Asus představil zařízení ROG Ally
  • K dispozici je video, které jej srovnává se Steam Deckem
  • Informace o ceně a termínu vydání zatím chybí

Původně se zdálo, že jde o pouhý aprílový žertík, nakonec ale vyšlo najevo, že to Asus s novým handhaldem myslí naprosto vážně. Zařízení nese název Asus Rog Ally, využívá systém Windows 11. Uvnitř bije srdce v podobě SoC AMD na architektuře Zen 4 a GPU RDNA 3, sedmipalcový displej zvládne rozlišení 1080p a 120 Hz. Asus se již nechal slyšet, že oproti Steam Decku disponuje dvojnásobným výkonem. 

Zařízení (respektive jeho prototyp) si již nyní můžete prohlédnout v prvních záběrech. Dave2D si jej vzal do parády a rovnou se pustil do srovnání se Steam Deckem. Změřil například hlučnost - zatímco Steam Deck se pohybuje na úrovni kolem 37 decibelů, u ROG Ally bylo naměřeno pouhých 20 db. Pochválil také displej, Steam Deck sice nabízí obrazovku stejné velikosti, dosahuje ale pouze na rozlišení 800p a 60 Hz. ROG Ally se údajně může pochlubit vyšším jasem a lepšími barvami.

Rozdílů je samozřejmě více, oba handheldy se logicky liší rozmístěním ovládacích prvků (ROG Ally například zcela postrádá touchpad). Informace o výdrži baterie zatím chybí, velkou otázkou je také cena. A počkat si musíme i na termín vydání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama