ARP Games pomáhají indie vývojářům
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ARP Games pomáhají indie vývojářům

ARP Games pomáhají indie vývojářům

Aleš Tihlařík

Aleš Tihlařík

3. 6. 2019 11:50
Reklama

Nezávislý vývoj má své nesporné klady, zcela zákonitě s ním však přichází i jistá úskalí. Ať už je to věčný nedostatek peněz či problémy s řízením projektu a rozvržením práce, často jde o situace, ve kterých si malá studia sama neporadí, což je automaticky odsuzuje k rychlému zániku.

Právě takovým vývojářům se snaží pomoct odnož polské Agentury pro průmyslový rozvoj, projekt ARP Games. Ten se v těchto dnech snaží o rozšíření působnosti do dalších evropských zemí, a právě u nás by mohl najít talentované mladé týmy, ze kterých chce vychovat budoucí hvězdy herní scény.

Podpůrný program pro indie vývojáře funguje na základě půlročních soutěží, kterých se mohou účastnit týmy všech národností, sestávající se z minimálně dvou lidí. Ty předloží své projekty k nahlédnutí, a to konkrétně porotě, složené z průmyslových expertů. Desítka vítězných projektů postupuje do další fáze soutěže.

Ta se sestává z tříměsíčního přípravného bloku, kdy ARP Games týmům poskytnou nejen mentory z oboru, kteří jim pomohou vytvořit cíle, obchodní model a hratelné demo, ale i finanční podporu, nutnou pro pokrytí produkce. Zajímavostí je, že tato podpora týmům zůstane i v případě, že nepostoupí do druhé fáze projektu.

V té porota zhodnotí, které z týmů se svých úkolů zhostily nejlépe, přičemž ty nejlepší vstoupí do tzv. akcelerátoru. ARP Games zajistí vytvoření firmy, ve které se stane minoritním vlastníkem, a od této chvíle se také stará o záležitosti, související s chodem firmy a projektu jako takového. Vývojářům se díky nim dostane mj. kontaktů z oboru, investorů i návštěv promoakcí – tedy konferencí, výstav a soutěží.

Většina projektů zapojených do akcelerátoru se stále nachází ve vývoji, pokud vás však zajímají výsledky práce ARP Games, určitě se podívejte na loňského a letošního vítěze návštěvnické ankety o hru výstavy na brněnském Game Accessu – zábavnou párty hru Lumberhill a originální atmosférickou 3D adventuru Weakless.

Pokud si tedy doma na kolenou kutíte nějakou hru, případně máte v okolí někoho, kdo by o projekt mohl mít zájem, sledujte webové stránky ARP Games, případně se rovnou přihlašte do soutěže pomocí webového formuláře. Uzávěrka tohoto kola je 16. června.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama