Arcane bylo oceněno cenou Emmy v kategorii animovaných pořadů. Připsalo si tak prvenství
i Zdroj: Riot Games / Netflix
Novinka Arcane bylo oceněno cenou Emmy v kategorii animovaných pořadů. Připsalo si tak prvenství

Arcane bylo oceněno cenou Emmy v kategorii animovaných pořadů. Připsalo si tak prvenství

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 9. 2022 12:47 1

Seriál Arcane, založený na univerzu populární MOBA League of Legends, si kromě vysokých hodnocení kritiků odnáší i významná ocenění. Produkt Netflixu totiž získal cenu Emmy v kategorii Outstanding Animated Program, a je vůbec prvním animovaným seriálem vytvořeným pouze pro streamovací službu, který v této kategorii zvítězil.

Reklama

  • Seriál Arcane ze světa League of Legends získal cenu Emmy v kategorii nejlepšího animovaného seriálu
  • Je vůbec první z animáků vytvořených přímo pro streamovací služby

Prorazil v poměrně silné konkurenci seriálů Bob’s Burgers, Rick and Morty, Simpsonovi nebo What If…?. Poslední zmíněný seriál ukazující alternativní průběh některých příběhů z komiksového světa Marvel byl přitom favoritem i kvůli příběhu představitele Black Panthera, Chadwicka Bosemana, který před dvěma lety podlehl rakovině. Nakonec získal alespoň posmrtné ocenění za dabing.

Arcane loni v listopadu zaujalo nejen fanoušky League of Legends a ukázalo, že i ve světě herních adaptací dokáží vznikat přelomové projekty. Kromě hlavní kategorie navíc získalo další tři sošky pro konkrétní tvůrce. Neproměnilo jen nominaci v kategorii designu zvuku.

Ceny se předávaly o víkendu v rámci 74. ročníku Primetime Creative Arts Emmy Awards hodnotících kreativní a technické aspekty seriálové tvorby. Ocenění získal například i bývalý americký prezident Barack Obama za vypravěčskou roli v přírodopisném dokumentu Our Great National Parks. Nejvíce nominací (13) získaly seriály Euphoria a Succession. Předání “hlavních” cen Emmy proběhne 12. září.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama