Annapurna nekrachuje, dohodla se s věřiteli
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Annapurna nekrachuje, dohodla se s věřiteli

Annapurna nekrachuje, dohodla se s věřiteli

David Plecháček

David Plecháček

3. 9. 2019 12:06
Reklama

Možná jste to ani nezaregistrovali, ale společnost Annapurna byla poměrně blízko krachu. A to i přes to, že v jejím portfoliu stojí velice zajímavé a povedené tituly jako What Remains of Edith Finch, Ashen, Outer Wilds nebo další větší či menší hry. Důvod, proč jste možná na tento stav nikde nenarazili, je ten, že se netýká Annapurny jakožto herní divize s podtitulem Interactive, ale té mateřské filmové, Annapurna Pictures.

Annapurna Pictures má ve svém repertoáru několik relativně úspěšných snímků (American Hustle, Sausage Party), ale v poslední době i několik finančních propadáků (Vice, The Sisters Brothers, Destroyer), po nichž narostl dluh až na dvě stě milionů dolarů. Pokud by své pohledávky Annapurna Pictures nedokázala splácet, hrozil ji bankrot, který by s největší pravděpodobností srazil i dceřinnou videoherní divizi.

To se naštěstí nestalo. Společnost se s věřiteli dohodla na placení pohledávek případ od případu, jinými slovy z plánovaných zisků bude postupně odkrajovat kousky koláče dluhu, případně výpadek nahradí soukromé zdroje Margaret Elizabeth (Megan) Ellisonové, majitelky společnosti, a to především skrze vlastního otce, Larryho Ellisona, který je vlastníkem společnosti Oracle.

Annapurna Interactive se tak nadále může v klidu soustředit na své podnikání. Posledními tituly byly PC porty Journey a Flower, my se ale mnohem více těšíme na nadcházející titul 12 Minutes, který byl poprvé představen na E3 a jehož hlavní náplní budou hrátky s časem a s tím, co vše lze za 12 minut stihnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama