Animal Crossing: New Horizons dostane obří aktualizaci, první DLC a mnoho dalšího obsahu
i Zdroj: Hrej.cz
Animal Crossing: New Horizons Novinka Animal Crossing: New Horizons dostane obří aktualizaci, první DLC a mnoho dalšího obsahu

Animal Crossing: New Horizons dostane obří aktualizaci, první DLC a mnoho dalšího obsahu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 10. 2021 11:21

O víkendu proběhl další Nintendo Direct, tentokrát věnovaný čistě jen loňskému megahitu Animal Crosing: New Horizons. Dozvěděli jsme se, že relaxační titul ani zdaleka neustrnul, naopak se do něj chystá zatím největší přísun nového obsahu. Hráči se dočkají obří aktualizace 2.0 i prvního zpoplatněného DLC balíčku.

Reklama

  • Nintendo Direct přinesl spoustu informací o novinkách v Animal Crossing: New Horizons
  • Aktualizace 2.0 přinese spoustu nových předmětů, nábytku, drobností i postav
  • Také vyjde první prémiové DLC Happy Home Paradise, ve kterém budete designovat dovolenkové domy

 Rozšíření 2.0 bude sice posledním, které dostanou zdarma, na oplátku ale nabídne velkou porci zajímavých novinek. Například se vrátí holubí barista Brewster, který v ostrovním muzeu otevře vlastní kavárnu. Ta bude samozřejmě sloužit jako místo k odpočinku i socializaci. Hru zpestří i želví námořník Kapp’n, který umožní cestování na další zajímavé ostrovy, kde lze najít nové předměty. Dále se vrátí kočičí vědma Katrina nebo pudlí kadeřnice Harrier. Poslední dvě zmíněná zvířátka najdete na Harveyho ostrově. Vedle toho se má ve hře objevit ještě více než deset dalších (staro)nových vesničanů.

Výrazně nabobtnají možnosti stavění a designu interiérů. Na ostrově můžou vyrůst trvalé žebříky, zvýší se počet zbudovatelných mostů a přibyde třeba devět nových možností plotu. Navíc bude možné ozdobit stropy nebo vytvořit akcentové stěny (tedy třeba jednu stěnu nabarvit jinou, výraznější barvou) Samozřejmostí je pak řada nových předmětů, kusů nábytku a dalších drobností včetně žabí židle, kterou si hráči tak přáli. A aby bylo budování jednodušší, zvětší se kapacita skladu na 5000 předmětů. 

Mezi zajímavé detaily patří navrátivší vykopávání gyroidů, tedy jakýchsi živoucích sošek, které si po umístění do domu prozpěvují. Zajímavě zní také možnost pořádat rozcvičku na náměstí. V rámci ní se musí zapojit i hráč a provádět pohyby s joy-cony v ruce. Vyžití se konečně dočkají virtuální kuchaři. S balíčkem Be a Chef! DIY Recipes od Toma Nooka můžou ukuchtit lahodné pokrmy a pro jejich přípravu mohou využít nových možností farmaření s pěstováním zeleniny nebo obilnin.

Klíčovým odhalením bylo první prémiové DLC Happy Home Paradise. V rámci něj se hráči vydají na souostroví, kde budou budovat dovolenkové chatky na míru jednotlivým obyvatelům světa Animal Crossing. Čeká na ně tedy spoustu designování a zkrášlování, které zároveň přinese nějaký ten zvoneček do peněženky. Detailnější informace získáte v téměř desetiminutovém videu, které Nintendo k oznámení připravilo. Balíček bude stát 25 dolarů (v přepočtu necelých 550 korun) a zatím nemá přesné datum vydání. Předobjednávky ale startují 29. října.

Komunita je z novinek nadšená, řada hráčů si ale stežuje na nedostatek quality of life vylepšení, tedy úprav zpříjemňujících hraní.

Vrátíte se zpátky na ostrov za Tomem Nookem, případně vás novinka konečně donutí ke koupi tohoto loňského fenoménu? 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama