Ani sami zaměstnanci Apple údajně moc nevěří chystaným VR brýlím
i Zdroj: Unsplash
Byznys Novinka Ani sami zaměstnanci Apple údajně moc nevěří chystaným VR brýlím

Ani sami zaměstnanci Apple údajně moc nevěří chystaným VR brýlím

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

27. 3. 2023 14:29

Americký výrobce Apple se podle opakovaně unikajících informací chystá představit své dlouho vyvíjené brýle pro virtuální a augmentovanou realitu. Podle deníku New York Times ale zaměstnanci firmy nesdílejí nadšení vedení a silně pochybují o tom, že půjde o úspěšný produkt.

Reklama

  • Podle Times řadoví zaměstnanci Apple nevěří chystaným AR/VR brýlím
  • Hlavně kvůli problémům s vývojem a vysoké pořizovací ceně

Podle Bloombergu (díky Verge) měl Apple nedávno nové zařízení demonstrovat před nejvyšší manažery v Kalifornii, což značí brzké představení veřejnosti. Ostatní zaměstnanci Applu ale údajně z brýlí moc nadšení nejsou. Jistá skepse je prý obvyklá, pokud firma představuje úplně nový produkt, což je pro Apple většinou zlomový moment. Jenže v dobách, kdy přicházel iPhone nebo iPod dokázala firma zaměstnancům ukázat, proč si myslí, že je novinka důležitá a jakou přináší uživatelům revoluční hodnotu. U nových brýlí údajně tento prvek úplně chybí.

Problémem je zřejmě velmi vysoká pořizovací cena 3000 dolarů (přes 65 tisíc korun) i bláznivé okolnosti vývoje. Firmu totiž od roku 2019 opustili hned dva šéfdesignéři a za druhého Evanse Hankeyho dosud nepřišla náhrada. Vývoji brýlí tak velí inženýr Mike Rockwell.

Podle Bloombergu se blíží odhalení AR brýlí od Apple. Zřejmě budou velmi drahé a firmě působí potíže
i Zdroj: Minh Pham / Unsplash

Podle Bloombergu se blíží odhalení AR brýlí od Apple. Zřejmě budou velmi drahé a firmě působí potíže

Podle informací agentury Bloomberg se společnost Apple chystá odhalit své dlouho vyvíjené AR brýle. Ty má připravovat už…

10. 1. 2023 11:53

V lednu jsme vás informovali o tom, že vývoj od prvních konceptů trvá už sedm let, zabírá velkou část kapacit výrobce a letos výrazně ovlivní další nabídku nového hardwaru Apple. Už tehdy jsme avizovali, že brýle míří spíše na profesionální využití, třeba ve firmách nebo dalším vývoji. Podle Verge je nejpravděpodobnějším mezníkem červnová akce Worldwide Developer Conference, kdy firma nejspíš brýle ukáže.

Uvidíme, zda opět způsobí revoluci, nebo tentokrát byly obavy zaměstnanců pádným varováním.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama