Amazon se prý chystal koupit společnost Electronic Arts. Akorát že vůbec
i Zdroj: EA / FIFA 22 press kit
Byznys Novinka Amazon se prý chystal koupit společnost Electronic Arts. Akorát že vůbec

Amazon se prý chystal koupit společnost Electronic Arts. Akorát že vůbec

Jakub Fišer

Jakub Fišer

26. 8. 2022 14:40

Kolem poledne se prý schylovalo k velkému nákupu na videoherní scéně. Jedna z nejhodnotnějších firem světa, Amazon Jeffa Bezose, měla oznámit akvizici společnosti Electronic Arts (EA). Nakonec je to ale všechno trochu jinak.

Reklama

  • V poledne to vypadalo, že se Amazon chystá koupit společnost EA
  • Podle několika věrohodných zdrojů se ale nabídka (minimálně pro teď) neuskuteční
  • Šanci tak mají další zájemci, jako třeba Apple, Disney nebo japonské Sony

Na svém twitterovém profilu se o tuto novinku podělil známý tipér a insider s přezdívkou @Nibelion. Později však s odkazem na tiskovou agenturu Bloomberg a americkou stanici CNBC své původní tvrzení dementoval. Amazon se prý nakonec nechystá podat nabídku na nákup vydavatelství EA. Není však jasné, zdali nabídku plánoval a rozmyslel si to, anebo jestli vůbec v plánu nic takového nebylo.

Nezabránilo to však tomu, aby trh začal pracovat. Cena akcií Amazonu i EA se před otevřením burzovního trhu skokově zvedla o několik procent, aby později znovu klesla na původní hodnotu.

O akvizici EA – firmy, která produkuje tolik oblíbené sportovní simulátory, ale třeba také Battlefield, Apex Legends či The Sims – se hovořilo již v květnu tohoto roku. Tehdy se spekulovalo o tom, že s nabídkou přijde právě Amazon, ale rovněž Disney nebo Apple. Nic z toho se však zatím nestalo. Odvážnější tipéři si představují EA v rukou Sony, i to je ale pouze z ranku zbožných přání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama