Amazon oznámil první rozšíření pro MMO The New World. Představí dlouho žádanou funkci
i Zdroj: Amazon Games / Amazon
New World Novinka Amazon oznámil první rozšíření pro MMO The New World. Představí dlouho žádanou funkci

Amazon oznámil první rozšíření pro MMO The New World. Představí dlouho žádanou funkci

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 9. 2023 13:00

Jezděte na koních, ovládejte nové zbraně a prozkoumávejte proměněné země. Tak uvozuje své nové a zároveň první placené rozšíření tým vývojářů New World ze studia Amazon Games (dříve známého jako Amazon Game Studios). Jako novinku, která má zvrátit ustavičně klesající počet hráčů, představili tzv. dodatek Rise of the Angry Earth, čímž se odvolávají k nově příchozí hrozbě, jež na nás ve světě čeká.

Reklama

  • Amazon představil první placené rozšíření pro své MMO The New World 
  • Nese název Rise of the Angry Earth a hráče uvádí do středu dvou národů
  • Jeho novinkou je nová třída kvality předmětů (artefakty) a přidání mountů
  • Rozšíření vyjde 3. října za 30 dolarů

Rozšíření, které bylo ohlášeno na 3. října, přijde s řadou novinek, které vás vyjdou na 30 dolarů. Jeho příběh se bude točit kolem nově rozdmýchaného sváru, který se v Aeternum rozhořel po vpádu cizí velmoci. U jihovýchodního cípu země (dříve zvaného jako First Light) přichází ve jménu jeho dobytí zástupci národu Angry Earth, přičemž vaší rolí je tento vpád ukončit, a to pokud možno rychle.

Jak totiž říkají sami autoři: First Light s tímto výpadem velice rychle padlo a kdysi přívětivé místo, kde překypoval život, zpustošila válka. Nikdo si už dokonce ani nemůže být jistý, co se přesně stalo s těmi, kteří tuto oblast dříve obývali. Jisté je jenom to, že se k nim již není možné dostat, neboť jediné, co z místa jejich pobytu zbylo, je smrtící zeď, která brání všem snad jen kromě nejodvážnějších, aby se to pokusili zjistit. 

Z jiných novinek je zde potom to, že Rise of the Angry Earth, stejně jako jiná velká rozšíření pro MMORPG, navýší nejvyšší úroveň vaší postavy, a to přesně o celých 5 úrovní. Z předchozího level-capu 60 se tak nově dostáváme na 65, kdy se zvýší i maximální skóre vaší výbavy, a to nově na 700. 

Hráči budou moci taktéž utratit více bodů za celkové vylepšení postavy, přičemž celkově urychlené bude i nově rozšířené levelování. Namísto toho, abyste tedy v získání zbylých 5 levelů museli vyčkat u dlouhého grindu, bude prý stačit jen dál poctivě plnit každý z příběhových úkolů a level 65 by se měl dostavit sám.

Co se týče jiných změn, zde se přirozeně dostáváme k jádru toho, co se mění ve světě díky nově nastaveného příběhu. Rozšíření v tomto směru razí už několikrát viděnou snahu, kdy svůj příběh staví na vztahu s přírodou a také její záchově. 

Raději v sedle než mimo něj

Svět New World se skrze vpád nového národa rozšiřuje o nové magické vrchoviny i lesy, kde lze mimo jiné zaznamenat nové bestie a také je osedlat. Ano, skutečně se děje, ač někteří hráči samozřejmě reagují spíše s posměchem. Po téměř dvou letech, které uplynuly od vydání základní hry, vyplní Amazon přání mnoha hráčů a představí i systém mountů. Půjde např. o osedlané koně, vlky nebo divoké lvy, z nichž každý má jedinečný vzhled a vlastní vybavení, které půjde měnit při dalším přizpůsobení zvířete. 

Rozdílem oproti jiným hrám bude nicméně to, že si u takto nebudete upravovat jen vzhled tvora, ale i úroveň jezdectví. Podobně jako ve World of Warcraft, kde tato funkce funguje už dlouho, budou tedy existovat ve hře i řadu vylepšení, jež mounta buď víc posílí v jeho rychlosti a jiných vlastnostech, nebo mu přidají i v druzích krmiva, které má. 

Samotným mountům můžete taktéž měnit rychlost podle vámi zvoleného terénu, i když samozřejmě s rozvahou, kam zrovna zamíříte. Na silničních cestách, které jsou i zpevněné, budou mounti typicky rychlejší, než pokud se vydáte mimo ně, avšak s omezením, že do expedic (tedy dungeonů) sami nemohou.

Nová úroveň vybavení: Artefakty

Dalším přírůstkem, jenž je pro nás mimo přidaného cepu nyní poslední zásadní, jsou nově přidané předměty, respektive nová kvalita vybavení. Hráči se budou moci s příchodem dodatku totiž navléci i do vysoce kvalitní výbavy zvané jako artefakty, avšak vždy jen v jednom kusu, nikoli vícero. 

Platí tady to, že v jednu chvíli lze mít vybavený jenom jeden artefakt. Ten může být přitom zbraň, zbroj, nebo tají trinket (čili prsteny, náušnice a amulety), a to se zpřístupněním speciálního efektu, který jeho nošením získáte. 

Tímto efektem je podle autorů nabídka celkem 6 perků, z nichž jeden bude také unikátní. Tento jedinečný perk bude zcela určující pro herní styl, který si můžete zvolit, a také bude navázán na splnění úkolu, jenž je s ním započat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama