Amazon bojuje proti AFK hráčům v New World, komunitě se to nelíbí
i Zdroj: Hrej.cz
New World Novinka Amazon bojuje proti AFK hráčům v New World, komunitě se to nelíbí

Amazon bojuje proti AFK hráčům v New World, komunitě se to nelíbí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 10. 2021 13:24 1

Vydání nového MMORPG New World americké společnosti Amazon nepřestává překvapovat. Po dvou fiascích totiž herní divize obchodního giganta trefila do černého a do novinky se hrnou zástupy hráčů. Titul, a především jeho serverová infrastruktura na to ale není připravena, výsledkem jsou tak přetrvávající fronty na připojení, které řada frustrovaných hráčů řeší tím, že se prostě vůbec neodpojuje. Proti takovým, kteří nepoctivě obchází ochranu proti AFK nyní autoři zbrojí.

Reklama

  • Autoři chtějí tvrději trestat AFKování v New World
  • Hráči například běhají do zdí
  • Komunita to ale kritizuje, považuje to za šikanu

Jde o notně bizarní problém. Fronty na některých vytížených serverech jsou tak dlouhé, že se z nich řada hráčů vůbec nechce odpojit a v době, kdy nejsou u počítače, nechávají svou postavu běžet do zdi. Řadu nedostatkových slotů na serverech tak zbytečně zabírají jedinci, kteří se hraní vůbec nevěnují. To neštve jenom ostatní hráče, ale i autoři. Na oficiální fóru hry nyní komunitní manažer HardcoreHenry sdělil, že studio proti podobnému postupu přísně zakročí a zpřísní postihy za obcházení anti-AFK systémů.

V blízké době by tedy měl hru obohatit systém, který bude takové hráče efektivněji vyhazovat a navíc je i adekvátním způsobem trestat. Amazon si od toho slibuje volnější servery a spokojenější hráče.

Komunitě se ale ani toto řešení moc nelíbí. Někteří hráči autorům vyčítají, že výše zmíněné chování staví na roveň klasickému cheatování a že hráče tímto způsobem šikanují. Někteří se také bojí toho, že budou odpojeni ze hry například proto, že chtějí odejít na záchod nebo si zakouřit, a čekalo by je několik hodin čekání na opětovné připojení. Komunita se tak rozdělila na dva tábory - Na ty, kteří podobné chování ospravedlňují a společnost kritizují za to, že hráčům odpírá možnost v klidu si dojít na záchod nebo na oběd. Na druhé straně pak stojí ti, kteří obsazování slotů, aby se hráč vyhl čekání ve frontě považují za sobeckost.


New World navštívily stovky tisíc lidí, na serverech se tvoří fronty
i Zdroj: Hrej.cz

New World navštívily stovky tisíc lidí, na serverech se tvoří fronty

MMORPG New World je vnímáno jako další pokus Amazonu etablovat se v herní branži. Vedení Amazon Game Studios věří, že se…

30. 9. 2021 11:01

Tak jako tak platí, že zájem o hru výrazně převyšuje její technické možnosti a Amazon se nadále snaží s problémy bojovat. Na plných serverech například znemožnil tvorbu nových postav.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama