Alan Wake 2 se stal nejrychleji prodávanou hrou od Remedy
i Zdroj: Remedy Entertainment
Alan Wake 2 Novinka Alan Wake 2 se stal nejrychleji prodávanou hrou od Remedy

Alan Wake 2 se stal nejrychleji prodávanou hrou od Remedy

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 2. 2024 14:00

Studio Remedy se pochlubilo čísly z prodejů a nastínilo, co chystá do budoucna.

Reklama

  • Alan Wake 2 dosáhl na 1,3 milionu prodaných kusů
  • V případě Control jde o více než čtyři miliony
  • Obě značky jsou klíčové pro budoucnost Remedy

Alan Wake 2 patří mezi nejlépe hodnocené hry loňského roku, nikoho tedy zřejmě nemůže překvapit fakt, že titul zabodoval i v prodejích. Konkrétní čísla nabídlo přímo studio Remedy Entertainment.

Autoři uvedli, že se do konce loňského roku podařilo prodat více než milion kusů, do začátku února si hra připsala dalších 300 tisíc kopií. Navíc si zajistila titul nejrychleji prodávané hry od Remedy.

Remedy v této souvislosti uvádí lehce krkolomné srovnání s Control. Za první dva měsíce prodalo o 50 % více kopií, než zvládla akce s Jesse Faden v hlavní roli za první čtyři měsíce. 

Jste připraveni na druhé kolo? Alan Wake 2 obdržel režim New Game Plus s bonusovým obsahem
i Zdroj: Remedy Entertainment

Jste připraveni na druhé kolo? Alan Wake 2 obdržel režim New Game Plus s bonusovým obsahem

Alan Wake 2 láká na slibovaný režim New Game Plus, v němž narazíte například na zcela nové příběhové zakončení.

12. 12. 2023 11:13

Podezřele působí také zdůraznění informace, že Alan Wake 2 ve srovnání s Control za čtyři měsíce po vydání dosáhl na třikrát větší číslo v prodejích digitálních kopií. S tímto rozdílem se patrně dalo počítat, když vezmeme v potaz skutečnost, že dvojka na fyzických nosičích vůbec nevyšla.

Pokud se jedná o Control, hra již dosáhla na celkem čtyři miliony prodaných kusů a vygenerovala příjmy ve výši 100 milionů eur. Remedy očekává, že se podobně bude dařit i prokletému pisálkovi. Z prohlášení generálního ředitele vyplývá, že ještě nedošlo k pokrytí nákladů, studio je však s prodeji spokojené. 

„Hra již pokryla značnou část nákladů na vývoj a marketing. Budeme pokračovat ve vývoji tak, aby vyhovovala stávajícím fanouškům a přilákala nové hráče, očekáváme, že se i nadále bude dobře prodávat,” uvedl Tero Virtala.

Značná část vývojářů se již přesunula k dalším chystaným projektům. Virtala připomněl, že se pracuje na remacích prvních dvou her s Maxem Paynem, v přípravě je také druhý díl Control či projekt Condor. Závěrem uvedl, že značky Alan Wake a Control budou klíčovou součástí budoucnosti Remedy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama