Akcie Blizzardu klesly kvůli odkladům, tvrdí Kotick. Microsoft k akvizici přistoupil po skandálech, oponují zdroje
i Zdroj: Hrej.cz
Call of Duty Novinka Akcie Blizzardu klesly kvůli odkladům, tvrdí Kotick. Microsoft k akvizici přistoupil po skandálech, oponují zdroje

Akcie Blizzardu klesly kvůli odkladům, tvrdí Kotick. Microsoft k akvizici přistoupil po skandálech, oponují zdroje

Radek Raudenský

Radek Raudenský

20. 1. 2022 10:44

Odkoupení studia a vydavatele Activision Blizzard je obrovskou zprávou, kterou se netradičně podařilo utajit nejen před veřejností, ale nejspíše i insidery herního průmyslu. Informace k nám tak putují až zpětně, a to včetně vnitřních informací ze studia Blizzard.

Reklama

  • Bobby Kotick tvrdí, že za poklesem akcií, a tedy i možností prodeje, stojí odklady Diabla či Overwarch
  • Anonymní zdroj ale tvrdí, že Microsoft k odkupu přistoupil až poté, co se na Activision snesla kritika a na Bobby Koticka mířila obvinění

Když se zamyslíme nad celou situací a cenou Blizzardu, je jeho odkoupení o něco pochopitelnější. Zatímco na začátku minulého roku ceny akcií atakovaly až hranici sta dolarů, v návaznosti na obvinění ze sexuálního obtěžování začala cena akcie, a tedy i hodnota společnosti, rapidně klesat. Ředitel Activision Blizzard ale tvrdí, že za tím rozhodně nestojí právě problémy se situací na pracovišti. Svůj názor sdělil webu GamesBeat.

„Myslím si, že cenu akcií více ovlivnil odklad Overwatche a Diabla. Potom si myslím, že se investoři podívali na letošní Call of Duty (Vanguard), kterému se moc nedařilo. Určitě si myslím, že obvinění soudu a článek Wall Street Journal k tomu přispěly, ale akcie klesají a stoupají z mnoha důvodů. Za nás je cena 95 dolarů za akcii, to vše v hotovosti, velice dobrá dohoda,“ tvrdí Kottick.

Bobby Kotick nechtěl Activision prodat, tvrdí anonymní zdroje
i Zdroj: Hrej.cz

Bobby Kotick nechtěl Activision prodat, tvrdí anonymní zdroje

Když přijde na velké akvizice, nemůže o obchodu rozhodovat pouze ředitel společnosti. Jde o rozhodnutí celé rady, a to…

19. 1. 2022 13:46
1

Anonymní zdroje Bloombergu ale tvrdí, že se Microsoft k akvizici odhodlal právě poté, co se na celé studio snesla vlna kritiky - kromě snížení hodnoty Activisionu pak vedení přemítalo nad tím, jestli by ředitel, který se dostal pod palbu kvůli obvinění, byl ochoten firmu prodat. Jiné zdroje hovoří o tom, že Kotick ještě před podáním ruky s Microsoftem zamířil do dvou jiných firem, jednou z nich měl být provozovatel Facebooku Meta, a pokusil se vyjednat obchod tam. V obou případech ale z dohody sešlo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama