3D Realms oznamuje akci Phantom Fury, další retro střílečku v sáze Ion Fury
i Zdroj: 3d Realms / Slipgate Ironworks
Novinka 3D Realms oznamuje akci Phantom Fury, další retro střílečku v sáze Ion Fury

3D Realms oznamuje akci Phantom Fury, další retro střílečku v sáze Ion Fury

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 9. 2022 07:40

I když se v posledním týdnu semlelo hned několik akcí, v čele s PlayStationem a Nintendem, během tohoto pátku se o pozornost přihlásila i dánská společnost 3d Realms. Akci, kterou už tradičně nazvala Realms Deep (2022), provázala znovu s oznámením velkého množství her, které cílí převážně na retro pozitivní publikum. Jak už tomu tak bývá, viděli jsme pokračování i nově odstartované série. Tou asi největší bombou se ale nakonec ukázalo odhalení Phantom Fury, což je pokračování FPS Ion Fury z roku 2019 a prequel izometrického Bombshell z roku 2016.

Reklama

  • 3d Realms oznámili Phantom Fury, pokračování FPS Ion Fury 
  • Titul vyjde příští rok na PC, PS5, Xbox Series a Nintendo Switch
  • Na hře nově pracují autoři Ghostrunnera a Graven

Voidpoint, kteří stvořili původní Ion Fury, nahrazuje u vývoje pokračování dánské studio Slipgate Ironworks, které dva roky nazpět stvořilo například Ghostrunnera. Zde však větší odlišnosti končí a zbytek se nese převážně v podobném duchu. I tentokrát se tak chopíme Shelly 'Bombshell' Harrison, která se oklepala ze svého posledního dobrodružství a nyní se vydává do plně 3D světa, kde bude používat svou bionickou ruku, řešit hádanky a prohledávat prostředí. 

Hra je obecně popsána jako „road movie“ střílečka, která opouští Build Engine a přechází na modernější Unreal Enginu 4. Výsledný mix je zajímavý, neboť se zde střetávají dvě technologické roviny. Hra stále navozuje důvěrně známou podobu textur, kterou známe z přelomu tisíciletí, ale současně využívá i řady moderních nástrojů, jako je nasvícení a vrhání stínů, které známe z posledních let.

Je-li zase něco, co naopak zůstává takřka stejné, pak je to hratelnost. Vývojáři slibují, že ačkoli se tentokrát vydáme na akcí nabitou túru po USA, znovu se zde zbavíme vojáků, robotů, mutantů a další podobné havěti – a to vše v zajímavých lokalitách, jako jsou ulice Chicaga, opuštěná zařízení mexického Los Alamos či metropole Albuquerque se svými sešlými hotely.

Shellyina predispozice k destrukci je taktéž na stejné úrovni. Ovládat budeme víc než 20 zbraní, od jejího věrného revolveru a ikonických Bowlingových bomb až po nové vybavení, jako jsou zbroj prorážející brokovnice, vystřelovač elektrifikované pěny či ovladatelné drony. Výzbroj můžete také modifikovat, což usnadňuje vaši cestu za splněním cíle. Pomocí modů, jako jsou funkce ohně, můžete například svůj posílit natolik, že rozpoutáte opravdové peklo. 

Jak už jsme naznačili, hra bude vyprávět také příběh, nicméně jak asi tušíte, hraje spíše druhé housle v zájmu neutuchající akce. Shelly, která má po událostech Ion Fury zajistit nebezpečný artefakt Demon Core, se pro záchranu lidstva vydává na řečené turné po USA, kde čelí jednak své minulosti, tak i nástrahám budoucnosti. Jak už jsme ovšem řekli, nepředpokládáme, že by šlo o hlavní tahák akce.

3D Realms oznamuje akci Phantom Fury, další retro střílečku v sáze Ion Fury
i Zdroj: Steam / Slipgate Ironworks

Nyní už k tomu zásadnímu, co asi každého zajímá, tedy k datu vydání a informaci, na čem hra vlastně vyjde. Jak můžete vidět o kousek výše, autoři nelelkovali a na kartě Steamu již odhalili plné nároky PC verze, které potvrzují nižší náročnost. Co se naopak týká ostatních platforem, zde se střetáváme s dalším opuštěním části předchozí generace. V roce 2023 zamíří Phantom Fury proto jen na PC (Steam), PlayStation 5, Xbox Series a překvapivě i Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama