Novinka 2K bez předchozích upozornění uvedli nový mobilní XCOM

2K bez předchozích upozornění uvedli nový mobilní XCOM

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 7. 2021 08:35 3

Titulům pro mobilní zařízení stále neodzvonilo. Společnost 2K po svém obstojném portu druhého XCOMu přichází s dalším, čistě mobilním dílem. Ponese název XCOM Legends a jeho předběžná verze je v tuto chvíli nyní dostupná v omezeném počtu teritorií.

Reklama

  • 2K bez předešlého ohlášení uvedli nový mobilní XCOM
  • Hra je na Google Play k dohledání už nyní

Za vytvořením titulu stojí Iridium Starfish. Kalifornská skupina vývojářů má již delší dobu vazbu na Take-Two, mateřskou společností 2K. Kromě toho se ovšem o jejich práci mnoho říct nedá, a je tak vlastně otázkou, nakolik je moudré svěřit XCOM právě do jejich rukou.

Co se týče hry samotné, ta nabízí režim příběhové kampaně, podobně jako pro sérii tradiční taktické souboje. Nejste-li navíc výslovní odpůrci multiplayeru, dostanete přístup i ke kompetitivním zápasům, stejně jako dalších PvP režimům, které si odemknete postupem hrou. Zajímavostí je také to, že první zmínka o XCOM Legends se na internetu objevila už bezmála rok nazpět, kdy byla v reklamě Facebooku zpozorována pod odlišným názvem XCOM Heroes.

Premisa děje zůstává téměř beze změn od hlavní série. Hráč se po 20 letech od mimozemské invaze bude pokoušet vytrhnout obsazená území ze spáru emzáků, přičemž souběžně s tím bude na své domácí základně balancovat vlastní technologický rozvoj a přípravu jednotek. Samozřejmostí tak bude škálující se obtížnost nepřátel, vylepšování hrdinů nebo nutnost upřednostnění taktiky a strategie před hrubou silou přímočarého útoku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama