10 zajímavostí o sérii Diablo
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka 10 zajímavostí o sérii Diablo

10 zajímavostí o sérii Diablo

Komerční sdělení
28. 6. 2023 19:00

Od skromných začátků, přes nečekané úspěchy až po miliony zabitých monster. Série Diablo nám přinesla řadu zážitků a při vývoji her vznikla nejedna perla. Znáte těchto 10 zajímavostí o sérii Diablo?

Reklama

Tento článek ti přináší výkonné herní notebooky Lenovo Legion Pro 7 s grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX řady 40, díky kterým můžete využít DLSS 3 v mnoha hrách, například i v Diablu IV. Herní notebooky Lenovo Legion mají nově záruku na 3 roky. Zmíněný model má dokonce on-site servis přímo u vás doma, takže pokud by se vám náhodou něco přihodilo, vše můžete rychle vyřešit z pohodlí domova.


1. Diablo mělo původně spadat do žánru tahových her. Jak ale můžeme aktuálně vidět, naštěstí se tak nestalo a titul se stal prvním z velmi úspěšné herní série.

2. Jeden ze zakladatelů a autorů původního Diabla v mládí žil u hory Diablo, což je španělské označení pro ďábla. A tak vzniklo pracovní jméno hry, které se později stalo také finálním názvem pro všechny následující díly.

3. Pokud byste v původním díle Diabla dosáhli 16. úrovně, slyšeli byste, jak zvuky v nesrozumitelném jazyce. Ale pokud si tento zvuk pustíte pozpátku, anglicky zazní: “Sněz svou zeleninu a vyčisti si po jídle zuby.”

10 zajímavostí o sérii Diablo
i Zdroj: Hrej.cz

4. Na prvním dílu Diabla pracovalo zhruba 15 lidí. Při druhém pokračování už bylo 45 lidí. Třetí díl byl vyvíjen přibližně 200 vývojáři, pěkná evoluce, že ano?

5. Diablo II před začátkem vývoje nemělo žádný designový dokument. Vývojáři jednoduše přidávali věci podle toho, jak cítili, že to bude správné. Neexistoval ani souvislý příběh, pouze myšlenka, že se vše točí kolem původního bojovníka, který měl kontrolu nad soul stonem z prvního Diabla.

6. Původní odhad prodeje Diabla II byl přibližně 10 % toho, co se skutečně prodalo. Při spuštění hry to znamenalo katastrofu, protože servery Blizzardu nebyly připraveny na takovou zátěž, včetně infrastruktury Battle.netu.

7. Mezi hráči původního dílu Diabla kolovala pověst, že pokud kliknete na krávu ve vesnici určitým počtem kliknutí, otevře se portál do tajného kravího levelu. Byla to pouze pověst, nicméně vývojáři tento úroveň přidali do Diabla II jako easter egg. Podobný easter egg najdete i ve třetím díle. Ve čtvrtém zatím nebyl nalezen, myslíte si, že se objeví?

10 zajímavostí o sérii Diablo
i Zdroj: Hrej.cz

8. Diablo III bylo v jednu chvíli zcela zrušeno. A to proto, že původní zakladatelé se neshodli s tehdejším vlastníkem Blizzardu Vivendim a nakonec odešli. Diablo III bylo tedy vyvíjeno prakticky od nuly v roce 2006.

9. Kdyby každý člověk na planetě zabil přibližně 5 000 monster, bylo by to tolik, kolik zabili monstra hráči v Diablu III před vydáním prvního datadisku.

10. I dnes, více než 26 let po vydání původního Diabla, je možné hrát jeho online verzi pomocí sítě Battle.net.

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Reklama
Reklama