Warsaw vypráví další příběh druhé světové
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Warsaw vypráví další příběh druhé světové

Warsaw vypráví další příběh druhé světové

Marek Selinger

Marek Selinger

25. 7. 2019 16:40
Reklama

Historické hry máme moc rádi. Byť existuje nespočet dějepisných filmů či knih pojednávající o různých epochách naší minulosti, právě videoherní zpracování historických událostí nám nabízí jednu nespornou výhodou. Konkrétně mluvíme o skutečnosti, že se velice často stáváme přímými účastníky přelomových okamžiků našich dějin. Ostatně série Assassin’s Creed na tomto do jisté míry stojí. Dnes však bude řeč o titulu, jenž na první pohled není tak ambiciózní jako sága od Ubisoftu, ale i přesto by se z něj mohlo vyklubat něco, co potěší určitou skupinu hráčů.

Tím je hra Warsaw, která si bere na paškál jednu z nejpozoruhodnějších událostí celé druhé světové války, Varšavské povstání ze srpna až října roku 1944. Těch několik týdnů, jenž si vyžádaly nižší stovky tisíc mrtvých, lze charakterizovat jako hrdinný boj polského národa proti nacistické nadvládě, bohužel se špatným koncem. O tom, že se jedná o zajímavé, ale zároveň náročné téma na herní zpracování, tak není tedy třeba příliš diskutovat. Na titulu pracuje londýnské studio gamingcompany, přičemž producent a designér v jedné osobě, Krzysztof Paplinski, se o něm rozpovídal pro magazín IGN.

Základem hratelnosti budou souboje jako vystřižené z Darkest Dungeon, což znamená hned několik věcí. Titul vám nedá nic zadarmo, smrt bude čekat na každém kroku, i po vyhraném střetnutí si vaše skupina polských povstalců ponese nějaké ty následky. Kromě toho budeme objevovat tu část Varšavy, kde vzpoura probíhala, chybět nebudou ani rozhodnutí, jež ovlivní vyústění příběhu. Dle skutečných reálií se nám dostane 63 dní, abychom vybudovali co nejsilnější odpor a připravili se na finální střet.

Autoři si dávají velký pozor na historickou přesnost, není náhodou, že vývoj vede Polák, který ke hře spojené s historií své vlastní země přistupuje s o to větším patriotismem. Dočkáme se tak přesného oblečení, uniforem, zbraní či lokací. Pouze veškeré postavy v rámci průchodu hrou budou smyšlené, avšak stále založené na skutečných lidech, kteří se Varšavského povstání účastnili.

Je možné, že Warsaw bude na někoho příliš těžkým titulem. Jak již zmíněnou obtížností, tak i námětem. Již při hraní This War of Mine jsme pociťovali nepříjemné pocity a jak se zdá, dnes představený projekt zajde ještě o krok dále. Nicméně my se na něj těšíme, datum vydání je naplánováno již na 4. září pro PC.

Pokud byste však měli zájem o jiný kousek inspirovaný tímto obdobím, s klidným srdcem vám můžeme doporučit My Memory of Us od polského týmu Juggler Games. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama