Detaily Blackoutu pro Black Ops 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Detaily Blackoutu pro Black Ops 4

Detaily Blackoutu pro Black Ops 4

Pavel Makal

Pavel Makal

5. 9. 2018 10:00
Reklama

Koncem minulého roku jsme si říkali, kdy na fenomén battle royale naskočí i velké herní společnosti. Trvalo jim to sice a skoro se zdá, že jdou trochu s křížkem po funuse, ale přece dvě z největších akčních sérií - Battlefield a Call of Duty - ve svých letošních dílech tento režim nabídnou. Jak bude battle royale pod názvem Blackout vypadat v té druhé jmenované?

Předně se na bojišti setká jen 80 hráčů, tedy o 20 méně, než je běžné v PUBG nebo Fortnite, ale zase o 16 více, než tomu bude v případě konkurenčního módu Firestorm z Battlefieldu V. Šéf studia Treyarch Dan Bunting nicméně uvedl, že 80 nemusí být definitivním číslem. Je to startovní pozice a vývojáři budou bedlivě sledovat zpětnou vazbu od komunity. V budoucnu tedy může dojít k úpravám.

Pokud máte obavu, že kvůli menšímu počtu hráčů bude bojiště pusté, nebojte se. Na mapě se totiž budou také pohybovat počítačem řízené zombie, které můžete takticky využívat proti svým nepřátelům. Těšit se můžete i na vozidla, v základu budou čtyři - po zemi můžete jezdit v náklaďáku, který uveze až pět hráčů, nebo na čtyřkolce pro dva. Vodní plochy můžete zdolat na člunu Zodiac, který uveze čtyři pasažéry, do vzduchu se pak můžete až v pěti lidech vznést ve vrtulníku Little Bird.

Magazín Game Informer také položil hlavnímu designérovi hry Davidu Vonderhaarovi 195 rychlých otázek, týkajících se režimu Blackout. Z těch vyplývá například to, že vývojáři testují i split-screen, který vypadá docela slibně, je možné, že se v budoucnu dočkáme více map, ale rozhodně to nebude brzy, oproti tomu budou do hry pravidelně přibývat nové postavy, dost možná i slavní hrdinové z dílů, které nevyvíjel Treyarch. Naopak úplně zapomeňte na pohled ze třetí osoby nebo změny počasí. Vonderhaar také odvětil, že Blackout na mobilech zní jako dobrý nápad a že prodávat tento mód jako samostatnou hru by bylo zajímavé. 

Sami jsme docela zvědavi, jakou popularitu mód získá a zda se vůbec pokusí ohrozit momentálního krále battle royale žánru, tedy Fortnite. Call of Duty: Black Ops 4 vychází 12. října na PC, PS4 a Xbox One. Předobjednat si je můžete v e-shopu Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama