Steam zpřehlednil systém podpory
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam zpřehlednil systém podpory

Steam zpřehlednil systém podpory

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

3. 5. 2017 07:26 2
Reklama

Jestliže jste někdy na Steamu žádali o jakoukoli formu podpory, tak již máte své zkušenosti s tím, jak tato platforma zachází se servisem a s péčí o zákazníky. Jedni z takovýchto situací odcházejí spokojeni, jiní méně, ve Valve si ale každopádně dali za cíl celkovou podporu hráčům maximálně vylepšit a první plody jejich práce můžete vidět již nyní.

Spuštění se dočkala stránka dedikovaná statistikám podpory této platformy a na té lze ve jménu transparentnosti vidět, jak rychle dokáží ve Valve reagovat na všetečné dotazy i žádosti ze strany komunity. Statistiky nabízejí pohled na poslední tři měsíce a lze z nich vyčíst, že v kteroukoli denní dobu mají ve Valve na stole až 8 tisíc nevyřízených žádostí, denně jich však obdrží okolo 75 tisíc.

Razantně se však za poslední měsíce zlepšila reakční doba – 90 % dotazů je vyřízeno do pár hodin a rovnou 98 % z nich se stihne vyřídit do jediného dne. Pod grafem pak lze na oné stránce spatřit rovněž to, že nejčastějším dotazem a žádostí hráčů jsou refundace. Ty se přitom stíhají vyřídit do dvou hodin a denně je na Steamu vznešeno na 48 tisíc takových dotazů či žádostí.

Rychlost je však pouze jedním aspektem podpory a promptní vyřízení ještě pochopitelně nemusí nutně znamenat také spokojeného zákazníka. I toho si jsou prý ve Valve vědomí a v doprovodném příspěvku na webu se zavazují dostát příslibu dlouhodobě přinášet co možná nejpřívětivější a individuální přístup, který všem zainteresovaným hráčům ponese patřičné ovoce.

A takovou snahu pochopitelně nelze než kvitovat a tým Valve by tímto vstřícným krokem zprůhlednění podpory mohl jít příkladem i dalším společnostem. Na to konto nás ale ještě zajímá, jaké máte s podporou zkušenosti vy a zda jste kupříkladu v posledních měsících pocítili nějaké zlepšení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama