Scenárista Chet Faliszek opouští Valve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scenárista Chet Faliszek opouští Valve

Scenárista Chet Faliszek opouští Valve

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

2. 5. 2017 13:59 7
Reklama

Ve Valve neumí počítat do tří, to víme již delší dobu, nově ale máme celkem obavy i o to, zda v týmu umí ještě vůbec vyprávět dobré příběhy. Začátkem ledna minulého roku totiž tým opustil Marc Laidlaw, scenárista Half-Life 2, nedlouho poté oznámil odchod i Erik Wolpaw, scenárista Portalu 2 a dnes k tomu dodáváme informace ještě o dalším takovém.

Tím je tentokrát Chet Faliszek, který ve Valve rovněž fungoval jako scenárista na obou zmíněných hrách i na řadě dalších titulů a který tam působil rovnou dlouhých 12 let. Vedle spolupráce na řadě her z pohledu scénáře se však Faliszek v poslední době podílel rovněž na propagaci HTC Vive, tedy hlavního VR zařízení, které pomáhají ve Valve prosadit. Kdybychom si mohli zaspekulovat, tak řekneme, že z pohledu psaní zřejmě příliš práce ve Valve v nabídce nebylo.

Odchod to prý nicméně nebyl nijak dramatický a k žádnému pálení mostů rovněž nedošlo, v nás to však rozhodně budí zvědavost ohledně budoucnosti her od Valve. Velké trio autorů s významnou minulostí odešlo, o nových projektech zatím stále nic nevíme a je vlastně o otázkou, zda se tam tato trojice poslední dobou nekousala nudou. Pevně však doufáme, že tomu tak vůbec není a že nás Valve již brzy něčím překvapí. A kdoví, třeba to něco bude mít za názvem číslovku 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama