Scénarista Half-Life 2 odešel z Valve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Scénarista Half-Life 2 odešel z Valve

Scénarista Half-Life 2 odešel z Valve

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 1. 2016 11:13 9
Reklama

Zatímco normálně při každé příležitosti žertujeme, že "HL3 confirmed", nejnovější informace nevybarvují situaci okolo třetího dílu hry Half-Life zrovna růžově. Marc Laidlaw, spisovatel sci-fi a hororových románů a scénárista her z oblíbené FPS série, odešel ze své pozice u Valve.

Svůj odchod Laidlaw oznámil v dlouhém e-mailu jednomu z fanoušků, který scénáristovi napsal ohledně stavu Half-Life 3. Laidlaw odpověděl, že již nadále není zaměstnancem Valve Software a proto nemůže nic sdělit.

Za rozhodnutím ze studia odejít prý stojí pouze Laidlawův vyšší věk: "Už když jsem do Valve nastoupil v roce 1997, moje přezdívka byla Starej Laidlaw. To dítě, které se tam věnovalo level designu a dalo mi tu přezdívku, je nyní starší než jsem byl tehdy já." Šestapadesátiletý spisovatel je za svoji zkušenost při tvorbě her vděčný, ale cítí, že si musí od vývoje her odpočinout a věnovat se vlastní tvorbě.

Co to znamená pro Half-Life? Fanoušci již lamentují, že Half-Life 3 nebude bez Laidlawa ono, ale hra i značka stále spočívají v rukou Valve a Laidlaw odmítá na konto hry cokoliv říct: "Nebylo by vhodné, kdybych na takové otázky odpověděl či veřejně spekuloval nad osudem série."

Celý dlouhý e-mail si můžete přečíst ve screenshotech v galerii. Důvěryhodnost odpovědi potvrzuje Laidlaw všem, kteří mu napíší. Více se můžete dočíst ve vláknu na Redditu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama