V Game Pass mohou mít hry i premiéru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Game Pass mohou mít hry i premiéru

V Game Pass mohou mít hry i premiéru

David Plecháček

David Plecháček

6. 3. 2017 11:46 4
Reklama

Phil Spencer je k nezastavení. V minulých dnech šéf Xboxu navštívil podcast magazínu IGN, kde hovořil o tom, jak jej ovlivnilo zrušení akčního RPG Scalebound, a k tomu se v rámci podcastu Majora Nelsona podělil o několik novinek ze služby Xbox Game Pass. O Scaleboundu jsme psali, tak se pojďme vrhnout na to, jaké jsou plány se službou Game Pass.

Xbox Game Pass není nijaká rychlokvaška. Interně se na službě pracuje už dva nebo tři roky, tedy ještě déle, než funguje obdobná služba od EA. A v mysli Phila Spencera se nějaký takový plán možná rýsoval ještě déle. A především – představená podoba není definitivní a samotné plány sahají ještě dále do budoucnosti. Spencer říká: „Je tu ještě jedna věc, o které jsme zatím nemluvili, a já bych se u ní chtěl pozastavit. Je tu jistá možnost, že by se služba netýkala pouze her, které už vyšly.“

„Rád bych, abychom v Xbox Game Pass vydávali i nové hry, aby se program rozrostl na službu, v rámci které by hry přímo vycházely. Není to nic nového, v to samé se vyvinul Netflix. Nejdřív to byla služba, která sdružovala filmy a seriály, které vás minuly, a vy jste si ji předplatili, abyste se na ně zpětně podívali. V současné době některá nejlepší díla vznikají přímo pro Netflix, to samé platí pro Amazon a i pro HBO,“ netají se Spencer inspirací ve filmovém průmyslu.

Budoucnost je zkrátka tady. Game Pass by se časem měl/mohl přetransformovat v program, pro který budou vznikat „třeba epizodické nebo menší příběhové hry“, přičemž nastavená politika by tomu mohla přispívat. I proto se Spencerovi zdá cena naprosto přijatelná. A přiznáváme, že i nám. „Nejlepší na tom všem je, že rodiče mohou přijít do obchodu, koupí konzoli a pak za minimální měsíční příspěvek svým dětem nabídnou přístup ke stovce her,“ padlo také ve zmíněném podcastu.

Spencer se opět věnoval i poměrně detailně probranému tématu se střídáním her. „Je pravda, že některé hry se v programu objeví jen na určitou chvíli, a pak na určitou chvíli opět zmizí. Naší motivací je ale samozřejmě dosáhnout toho, aby tam tituly jeden měsíc byly a pak jeden nebyly. Někteří vydavatelé se také budou rozhodovat za chodu, takže chceme být maximálně transparentní, jaké hry v nabídce zrovna budou,“ dodává šéf divize Xboxu.

Když už je řeč o tom, co v podcastu zaznělo, můžeme ještě zmínit debatu o E3. Microsoft svou prezentaci posunul z pondělí na neděli. Mělo by tak dojít k tomu, že všechny oznámené zprávy budou mezi veřejností rezonovat o nějaký čas déle, a také má Microsoft větší volnost v tom, jak dlouho bude akce trvat. Uvidíme, jestli na ní padnou ještě nějaké informace o službě Xbox Game Pass (měla by být spuštěna ještě na jaře), jisté ale je, že dojde k odhalení Projectu Scorpio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama