Nintendo zrušilo svou poslední hru pro Wii U
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo zrušilo svou poslední hru pro Wii U

Nintendo zrušilo svou poslední hru pro Wii U

Jiří Bigas

Jiří Bigas

2. 2. 2017 10:06
Reklama

Dalo se to čekat, ale do poslední chvíle existovala malá naděje. Navzdory opakovaným slibům, že na hře Project Giant Robot se stále pracuje, Nintendo nyní přiznalo, že titul definitivně odpískalo. Poslední hrou pro Wii U se tak nestane, ani nezamíří na Switch, jak snad mohl někdo doufat.

Ve vývoji přitom byl tento prototyp několik let a prezentoval se i na E3. Zástupci Nintenda GameSpotu a Polygonu potvrdili, že po důkladném uvážení se rozhodli udělat tento nepříjemný krok. Prvně se Project Giant Robot objevil na E3 2014 společně dalším prototypem nazvaným Project Guard. Na svědomí je měl proslulý designér Šigeru Mijamoto, který je sám na veletrhu předváděl.

Obě hry stály na využití specifických funkcí gamepadu pro Wii U. Zatímco ale z tower defense hříčky Project Guard se vyklubal Star Fox Guard - přílepek pro Star Fox Zero od PlatinumGames, bojovka s roboty nikdy nespatří světlo světa. I když byla hra opakovaně odkládána, dlouho to vypadalo, že by mohla zazpívat labutí píseň Wii U. Leccos ale naznačilo už nedávné prohlášení Nintenda, že Zelda bude poslední first party hrou pro Wii U. A navíc Project Guard vypadal i z vydávacích plánů.

I když výroba konzole Wii U skončila a Switch vychází už v březnu, je škoda, že se po letech příprav po prototypu zcela slehne zem. Nintendo klidně mohlo takový titul přibalit zdarma k nové konzoli a hned by si vylepšilo u váhajících zákazníků reputaci. Uvidíme, kolik 3rd party her pro Wii U ještě vyjde, když Nintendo tak náhle podporu uťalo. Ale vzhledem ke stavu podpory ostatních studií se zřejmě nad Wii U uzavírá voda coby nejméně úspěšnou konzoli v historii japonského výrobce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama