Phil Spencer reaguje na prognózy Pachtera
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Phil Spencer reaguje na prognózy Pachtera

Phil Spencer reaguje na prognózy Pachtera

David Plecháček

David Plecháček

16. 11. 2016 09:27 7
Reklama

Michael Pachter, člověk o kterém jsme v poslední době psali několikrát. Častokrát zůstávaly jeho tipy bez odezvy, jeden z nich, který zněl poměrně nevině, si vysloužil reakci samotného Phila Spencera.

Inkriminovaná odhad se totiž týkal chystané konzole Xbox Scorpio. Jak víme, ta má vyjít až na konci příštího roku a kromě údajů o ohromujícím výkonu nám toho Microsoft o moc více neřekl. I tak analytik Pachter prohlásil, že přijít s cenovkou vyšší než 399 dolarů (necelých deset tisíc korun bez daně) by byla sebevražda.

Phil Spencer si to ale nemyslí. Ten v reakci na výše zmíněná slova prohlásil, že je pochopitelně, že Scorpio bude dražší než v současnosti prodávaný Xbox One S, neboť se jedná o high-end produkt pro ty nejnáročnější spotřebitele, ale kategoricky odmítl, že by jeho úspěch spočíval pouze na nastavené ceně.

Doslova řekl: „Scorpio bude premiová konzole. Samozřejmě bude stát více než S, ale na tom to stavíme. Cenu jsme zatím neoznámili, ale můžete si být jistí, že investice, kterou do zařízení vkládáme, jde ruku v ruce s nároky high-end zákazníků, a to znamená i vyšší cenu. V našem portfoliu už není jen jedno zařízení, u kterého můžeme říct ‚tohle je ta jediná cesta, jakou musíte jít', tak to není, máme celý reprtoál produktů s různými cenami, a pokud přemýšlíme o Scorpiu jako o zařízení, od kterého spotřebitelé očekávají maximum, musí být ve stejném ohledu i vyrobená," popisuje v obsáhlé reakce šéf Xboxu.

Stejné to podle Spencera bylo i u Xboxu One S. Lidé také byli zpočátku nejistí, nevěděli, co od zařízení čekat a byli spíše skeptičtí, ale tento pesimismus vzal brzy za své. Aby Microsoft dosáhl toho samého s Projectem Scorpio, bude muset být maximálně transparentní co se týče možností a ceny samotného produktu. Teď je na to ale ještě brzy.

O tom, že by Scorpio mělo být zařízení s vyšší - odpovídající - cenou, neslyšíme poprvé. Nedlouho po jeho představení na E3 v tom samém duchu hovořila i Shannon Loftisová: „O ceně zatím nemluvíme, ale pravdou je, že se jedná o prémiový kus hardwaru," řekla ještě během E3 generální manažerka Microsoft Studios.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama