Pachter: Sony může prodat 175 mil. PS4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Pachter: Sony může prodat 175 mil. PS4

Pachter: Sony může prodat 175 mil. PS4

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

10. 11. 2016 13:24 8
Reklama

Analytik Michael Pachter, který se ve svých prognózách a zprávách zaměřuje na segment videoher, předpovídá Sony zářnou budoucnost s konzolí PlayStation 4. Tvrdí, že v jednu chvíli může být prodáno až 175 milionů kusů, pokud Sony v budoucnu zlevní cenu až na hranici 200 dolarů.

Pachter v rozhovoru pro magazín Gaming Bolt uvedl, že dosáhnout na hranici 120-140 prodaných kusů se Sony podaří dosáhnout jednoduše. Zároveň pak poukázal na to, že s vydáním Slim verze PS4, která se prodává za cenu odpovídající 249 dolarům, degraduje cena základní revize mnohem rychleji, než tomu bylo u PS3 nebo Xbox 360.

„Nemyslím si, že cena Xbox 360 kdy klesla pod hranici 300 dolarů. Ano, jsou tu nejrůznější slevy, ale oficiální cena X360 po launchi Xbox One byla 299 dolarů. Vidět dnes dvě vedoucí konzole na trhu za cenu 249 dolarů, ani ne tři roky po launchi, je proto hodně dobré znamení,“ říká Pachter. Svůj postoj pak vysvětluje na tom, že lidé mají rádi levné věci a takových věcí se prodává opravdu hodně.

Na druhou stranu se tu ale bavíme v případě 175 milionů prodaných kusů PS4 o čísle, které ani legendrání PS2 nedokázala překonat a je pak samozřejmě otázkou, zda je vůbec něco podobného v daném časovém horizontu možné dosáhnout. O budoucích generacích se uvažuje z nejrůznějších úhlů pohledu a není vyloučeno, že příští rok už nebude na stole s Project Scorpio také konkrétnější vize PlayStation 5…

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama