Do Vánoc bude poměr mezi PS4 a XO 2:1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do Vánoc bude poměr mezi PS4 a XO 2:1

Do Vánoc bude poměr mezi PS4 a XO 2:1

David Plecháček

David Plecháček

31. 10. 2016 16:04 12
Reklama

Vánoce jsou před námi a to je tradičně čas, kdy se prodávají konzole po tisících. Sony a Microsoft na to jdou letos odlišně – zatímco japonská společnost zanedlouho začne prodávat výkonější PS4 Pro, Microsoft spíše sází na nižší cenu u Xboxu One S a kvalitní lineup. Přesto si analytik Michael Pachter myslí, že se právě v tomto období dočkáme poměru dvou PlayStationů ku jednomu Xboxu.

„Nemyslím si, že by v této době (uprostřed konzolového cyklu, pozn. Red.) lidé kupovali konzole pro sebe. Myslím, že většina prázdninových nákupů slouží jako dárek. Zeptejte se maminek na nákupech, zda vědí, jaký lineup má Sony a Microsoft. Ony to neřeší,“ vysvětluje Pachter magazínu GamingBolt, proč nabitější zástup her Xboxu nepomůže. „Pak přijdou do obchodu a hledají, co se leskne víc. Sony má dobrou reklamní kampaň, značka PlayStation je v takových kruzích patrně známější, a tak si myslím, že se právě tato konzole bude i tak prodávat dobře,“ říká.

Možná si řeknete, třeba i podle vlastní zkušenosti, že kartami by mohl zamíchat PlayStation 4 Pro. Ale jak říká Pachter, kdo z vás ještě nějakou konzoli neupřednostnil? „Každý hráč nějakou konzoli má. Ano, lidé si mohou PlayStation 4 Pro pořídit, ale tu starou konzoli nevyhodí a naopak jí někomu prodají,“ dodává.

Nedojde tedy k tomu, že by si lidé konzoli vyměnili za novou, čímž by se poměr mezi Xboxem a PlayStationem změnšoval, ale oni si jí koupí a starou prodají někomu jinému, a tak se poměr opět trochu posune. Kromě PS4 Pro se prodává i levnější PS4 Slim, a v neposlední řadě nesmíme opomenout VR, kvůli kterému si kdekdo konzoli také může pořídit. „Očekávám, že do konce roku Sony překoná Microsoft v poměru 2:1.“

A když už jsme u Pachtera, opět se vyjádřil k Red Dead Redemption 2. Tentokrát ne k PC verzi, ale k verzi pro Nintendo Switch. A co myslíte? „Řekl bych, že šance jsou mizivé. Nepamatuji si snad žádnou velkou hru od Rockstaru – kromě GTA na DS, které vyšlo v roce 2009 – a tak bych byl velice překvapen, kdyby plýtvali úsilím porotovat svou hru pro takové zařízení. Myslím, že Nintedo je v současné době až příliš daleko od mainstreamu.“  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama