PlayStation Neo je ve skutečnosti PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PlayStation Neo je ve skutečnosti PS4 Pro

PlayStation Neo je ve skutečnosti PS4 Pro

David Plecháček

David Plecháček

7. 9. 2016 20:58 62
Reklama

Někteří možná pochybovali o oznámení nového a silnějšího PlayStationu, rozuzlení ale přišlo ještě dříve, než se čekalo. Po pár slovech o PS Slim totiž Andrew House potvrdil existenci PlayStation 4 Pro. Že jste o něm neslyšeli? Ale ano, je to PlayStation s kódovým označením Neo.

AKTUALIZACE

Ačkoliv se Sony na Twitteru dušuje, že konkrétní specifikace dorazí zanedlouho, magazín GameSpot už některými disponuje. Pokud vás zajímá, čím vším je PlayStation Pro vybaven, čtěte dále.

PlayStation Pro

Procesor: x86-64 AMD Jaguar, 8 jader
Grafická karta: 4,20 TFLOPS, AMD Radeon
Operační paměť: GDDR5 8GB
Harddisk: 1 TB
Velikost zařízení: 295 mm x 55 mm x 327 mm
Váha: 3,3 kg
Spotřeba: Maximálně 310 W
Cena: 399 eur (11 tisíc korun)
Datum vydání: 10. listopadu 2016

Hlavní novinkou je téměř dvojnásobná grafická karta založená na architektuře AMD Polaris. Díky ní PS4 Pro umožní rozlišení, které „v roce 2016 nemá na konzolích obdoby“. Přetaktováno bylo i jádro procesoru. I přes podporu 4K zobrazení zařízení nedisponuje 4K Blu-ray mechanikou.

Podle Marka Cernyho, designéra nového PlayStationu Pro, novinka není určená pouze obrazovky podporující 4K. Samotné hry rozeznají, zda zobrazovací zařízení 4K podporuje, a pokud ne, výkon konzole se přesměruje jinam, aby se zužitkoval. 

PlayStation Neo je ve skutečnosti PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz

PŮVODNÍ ZPRÁVA

„Když jsme designovali PlayStation 4, měli jsme vizi, jakým směrem se chceme vydat,“ řekl designér Mark Cerny. „PlayStation 4 Pro nemá rozdělit komunitu, bude existovat souběžně s klasickým PlayStationem. Novinka má vylepšenou grafickou kartu, výkonnější bude i procesor, a tak se dočkáme 4K rozlišení, HDR zpracování obrazu i vylepšených VR verzí her.

HDR, zobrazení, které upravuje rozsah a kvalitu osvětlení, je technologie, jež se pomocí updatu nebude týkat pouze silnějšího PlayStationu 4 Pro, nýbrž se pomocí updatu bude týkat i majitelů stávajících konzolí PS4 a její hubenější verze. Viditelná změna proběhne i u některých her, které už byly vydány, namátkou zmiňme vycházivší Deus Ex, Uncharted 4, nebo starší Shadow of Mordor či Infamous First Light. 

Zařízení vyjde 10. listopadu a prodávat se bude za 399 eur, tedy za 11 tisíc korun. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama