EA má zájem o AR a nějakou hru už vyvíjí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka EA má zájem o AR a nějakou hru už vyvíjí

EA má zájem o AR a nějakou hru už vyvíjí

David Plecháček

David Plecháček

3. 8. 2016 09:03 2
Reklama

Electronic Arts se už před časem vyjádřilo na téma, že jejich interní tým zkoumá možnosti VR a AR, ale vypadá to, že úspěch vývojářů Niantic s mobilní hrou Pokémon Go naznačil, že by EA mělo přitopit pod kotlem. Výkonný ředitel společnosti Andrew Wilson však už také něco takového potvrdil...

„Pokémon Go je skvělá kombinace značky, kterou všichni známe už celých 20 let, a moderní technologie, která rozšíří tuto sérii i novým divákům skrze mobilní zařízení,“ zhodnotil největší přínos hitu tohoto léta. „Už jsme vám říkali, že pracujeme na věcech pro VR a AR, už jsme také něco představili pro mobilní VR a pro PlayStation VR, a v těchto věcech hodláme i nadále pokračovat,“ nechal se Wilson slyšet.

A pak konečně přišlo přiznání, že úspěch Pokémonů společnost navnadil: „Asi si dokážete představit, že nás (jejich) úspěch nabil energií. V našem portfoliu máme také velice silné značky, které dokážou být až neuvěřitelně sociální, přičemž právě ona sociální angažovanost celé komunity je to, co z rozšířené reality (AR) dělá technologii, která zprostředkovává takové zážitky,“ řekl.

Andrew Wilson zároveň podotkl, že v současnosti běží práce na hrách, které rozšířenou realitu využijí. Vyjdou tehdy, až si bude společnost jistá, že má vždy daná hra potenciál vtáhnout do děje celou její komunitu.

S dodatkem přispěchal finanční ředitel EA Blake Jorgensen, který podotkl, že úspěch mobilních Pokémonů Go se nijak nepodepsal na mobilních hrách, které vyvíjí EA. „Od vydání Pokémonů jsme žádný pokles ziskovosti nezaznamenali,“ řekl.

Napadá vás nějaký titul od Electronic Arts, který má potenciál stát se hrou vhodnou pro AR? Za zmínku stojí i fakt, že EA není jediná společnost, která se chce svést na úspěchu Pokémonů s augmentovanou realitou. Před několika dny jsme psali o tom, že podobné plány má i Ubisoft. Situace na trhu tak může být velice zajímavá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama