Ubisoft chce napodobit úspěch Pokémon GO
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft chce napodobit úspěch Pokémon GO

Ubisoft chce napodobit úspěch Pokémon GO

Jiří Bigas

Jiří Bigas

21. 7. 2016 10:31 9
Reklama

Není žádné překvapení, že obrovský úspěch mobilního hitu Pokémon GO nenechal chladné ani další velké herní firmy. Ty by se teď pochopitelně nechaly tímto trhákem rády inspirovat a případně se svezly na vlně AR her, kterou nepochybně tohle šílenství odstartuje. Ubisoft má jednu takovou už ve vývoji.

Francouzský videoherní gigant pošilhává po úspěchu mobilních Pokémonů s rozšířenou realitou. “Nintendo na nás udělalo velký dojem tím, co dokázalo,” prohlásil šéf Ubisoftu Yves Guillemot. Ani jeho firma ale nezahálí. Ubisoft už pracuje na hře, která bude využívat AR, ale Guillemot zdůraznil, že nepůjde o stejný druh zábavy, jakou nabízí Pokémon GO. Je také zřejmé, že tento titul určitě nevyjde v nejbližší době a jde o nějaký vzdálenější projekt.

Je přitom velice zajímavé, že AR technologie se nyní těší takové pozornosti a oblibě, když ve své podstatě nejde o žádnou revoluční novinku a s podobnou myšlenkou pracovala už před Pokémony celá řada jiných her. S rozšířenou realitou ostatně v minulosti opakovaně koketovalo samotné Nintendo. Pro řadu svátečních hráčů a nehráčů může jít přesto o atraktivní novinku, která v kombinaci s přitažlivostí značky Pokémon a vstupem Nintenda na pole mobilní zábavy spustila tento lavinový efekt.

Kromě toho se v noci na dnešek objevily další informace a čísla na konto nejnovějších úspěchů hry Pokémon GO. Během prvních sedmi dnů od vydání si titul stáhlo 10 milionů hráčů. Celkem má přitom do této chvíli na kontě přes 30 milionů stažení. Celkové tržby už překročily metu 35 milionů dolarů. Tvrdí to alespoň společnost Sensor Tower.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama