Hodnota Nintenda je vyšší než hodnota Sony
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hodnota Nintenda je vyšší než hodnota Sony

Hodnota Nintenda je vyšší než hodnota Sony

David Plecháček

David Plecháček

19. 7. 2016 15:43 13
Reklama

Události posledních dní musí Nintendo vyloženě těšit. Nová očekávaná konzole za dveřmi, jiná menší retro verze klasické konzole NES se bude prodávat od 11. listopadu, úspěchy Pokémonů... a voilá, akcie Nintenda mají oproti minulému týdnu dvojnásobnou hodnotu. Společnost je tak v tuto chvíli hodnotnější než její japonský konkurent - Sony.

Právě posledně jmenovaná příčina je tou příčinou, z níž vyplynul nejvýraznější posun. Právě Pokémoni stojí za tím, že se akcie prodávají ne za 15 tisíc jenů jako před týdnem, ale za 30 tisíc. Hodnota Nintenda tak přesáhla 40 miliard amerických dolarů, což je více, než je hodnota Sony. Zároveň cena těchto akcií je nejvyšší za posledních 6 let. Pokud budou akcie růst i v následujících hodinách, možná se dostaneme na nejvyšší hodnotu od ledna 2009. Hodnoty z roku 2008 však zůstávají neohrožené.

Nintendu úspěch přejeme, ačkoliv doufáme, že se díky podobným úspěchům nestáhnou z trhu hardwarů a nestanou se tak jen společností, která své značky prodává na jiná zařízení. Zároveň - pokud jste fanoušky velkého N - nezapomeňte, že Pokémon Go nejsou jedinými Pokémony, které letos vyjdou. V listopadu se můžeme těšit na Pokémon Sun & Moon. Takovou díru do světa jako fenomén Go ale podle našeho úsudku neudělají. 

Hodnota Nintenda je vyšší než hodnota Sony
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama