Hororovka Allison Road má ještě naději
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hororovka Allison Road má ještě naději

Hororovka Allison Road má ještě naději

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 6. 2016 08:57 1
Reklama

Zrušení hororové hry Allison Road od vývojářů ze studia Lilith bylo nemilou součástí novinkové mašinerie před zahájením veletrhu E3 i během něj, kauza ale stále nekončí. K ukončení vývoje se vyjádřili i zástupci vydavatele z Team 17 a nechávají prskat alespoň malinkou jiskřičku naděje, že Allison Road neskončí v propadlišti dějin.

Podobně jako vývojáři i lidé z Team 17 vyjádřili smutek nad rozhodnutím, vypadá to ale, že nechávají majiteli Lilith Chrisovi Keslerovi volné ruce. „Po dlouhých debatách […] jsme se vzájemně dohodli ukončit spolupráci na vydávání Allison Road pod značkou Team 17. Zamilovali jsme si koncept a oceňujeme Chrisův talent, někdy se ale věci vyvíjí jinak, než byste očekávali,“ píše vydavatel. Zároveň přeje týmu Lilith hodně štěstí se současným projektem i těmi budoucími.

Přejeme Lilith hodně štěstí se současným projektem i těmi budoucími! - Team 17

Bez zbytečného přehánění to tedy vypadá, že v dané části vývoje našli lidé z Team 17 na hře něco, s čím nesouhlasili, neznamená to však, že by hra nemohla zaujmout jiného vydavatele. Pokud bychom se měli vydat směrem ke spekulacím, pro malé nezávislé studio by bylo i z ekonomického hlediska nevýhodné, ukončit vývoj takto rozpracovaného titulu, vzhledem k tomu, kolik pozitivních ohlasů stihl posbírat.

Je tedy možné, že se v brzké době dočkáme buďto nové crowdfundingové kampaně (kterou vývojáři zvažovali, ale v mezičase navázali spolupráci s Team 17), případně se zničehonic objeví tisková zpráva, v níž Lilith oznámí nového vydavatele. Jinými slovy, kód hry nebyl smazán a Team 17 očividně nechce dělat problémy s případným upuštěním od nároků na licenci k vydání. Jistě, bude to stát nějaké peníze, ale naděje umírá poslední.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama