Důvody zrušení Allison Road budí rozpaky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Důvody zrušení Allison Road budí rozpaky

Důvody zrušení Allison Road budí rozpaky

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

17. 6. 2016 09:50 1
Reklama

Žánru hororů se v poslední době určitě dostává více pozornosti než kdykoli dříve – po loňském úspěchu demoverze P.T., úspěchu nezávislého Outlast a dalších indie hororů jsme se před pár dny dozvěděli například i o odvážně pojatém dalším dílu série Resident Evil. Želízek v ohni je však vícero.

Jedním takovým až donedávna byl i nadějný Allison Road, který se inspiroval právě v P.T. a potažmo v Silent Hills. Jenže kletba pokračuje, a po zrušení Kodžimova a del Torova projektu se k ledu vydal i Allison Road s tím, že jsme se měli co nevidět dozvědět o oficiálních důvodech.

Ale nedozvěděli, a konečně současné prohlášení budí spíše rozpaky a dává vyvstat mnohem více otázkám, než aby cokoli zodpovídalo a utěšeně tak dopovědělo jednu neúspěšnou kapitolu herního hororu. Skoro to totiž vypadá že hra vyděsila někoho ve vedení vydavatelství Team17 natolik, až se ten dotyčný unáhlil.

Dozvídáme se každopádně to, že zrušení nadějného hororu prý přišlo po vzájemných rozhovorech studia a vydavatele a po nalezení té nejschůdnější cesty další spolupráce – tedy naneštěstí jejího kompletního zrušení. To se stává, o tom žádná, a není se čemu divit, jenže proč nepokračovat ve vývoji?

To je právě to, kde vyvstává nejvíce otázek. Vývoj hry začal na Kickstarteru, kam by se tvůrci také čistě teoreticky mohli zase navrátit a doufat v podporu komunity (která se za ně již beztak v minulosti přiklonila), jenže ono to nemusí být vůbec jednoduché.

Prohlášení studia přitom vyloženě zmiňuje rozhodnutí nepokračovat ve vývoji pod hlavičkou Team17, což může naznačovat jediné.

Je totiž otázkou, jakou podobu měl kontrakt mezi tvůrci a vydavatelem a jak vlastně vypadal celý ten rozchod. Nejpalčivější otázka tedy samozřejmě je ta, kdo vlastní hru, práva na ní i na její jméno. To jsou ty největší otázky, na které stále ještě neznáme odpověď a které se zřejmě ani oficiální cestou hned tak nedozvíme. Oficiální stránka hry přitom nadále zarytě mlčí a jen slibuje pokračující vývoj. Prohlášení studia přitom vyloženě zmiňuje rozhodnutí nepokračovat ve vývoji pod hlavičkou Team17, což může naznačovat jediné.

Přesně v to by také doufala ta odvážnější část naší redakce. Jenže nevíme a vědět nebudeme. A vy, pokud jste fanoušky kvalitního hororu, tak raději upínejte pozornost jinam a tam, kde je vydání jisté a ideálně také rozhodnutým vydavatelem zaštítěné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama