Duchovní nástupce P.T. byl zrušen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Duchovní nástupce P.T. byl zrušen

Duchovní nástupce P.T. byl zrušen

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 6. 2016 06:02 1
Reklama

Survival horor Allison Road byl jedním z prvních titulů v rámci dlouhé řady her, které se po zrušení Silent Hills pokoušejí svézt na úspěchu jeho hratelného teaseru. Jenže teď byl projekt, který lákal na podobnou atmosféru i hratelnost, sám zrušen.

Titul Allison Road vyvolával od svého oznámení u fanoušků velké naděje a těšil se pověsti jedné z nejvýraznějších a nejnadějnějších her inspirovaných nerealizovaným pokračováním série Silent Hill. V noci na dnešek studio Lilith Ltd. na Twitteru bez dalších podrobností oznámilo, že byl horor zrušen. Oficiální prohlášení mají jeho autoři vydat během několika málo dní. V příspěvku jen poděkovali všem za podporu a vyjádřili lítost nad tím, jak vše skončilo.

Allison Road tak paradoxně potkal stejný osud jako její vzor. Hře se přitom až dosud vedlo velmi dobře. Dokonce tak dobře, že loni v říjnu předčasně zrušila úspěšně rozjetou crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, když se jejím autorům podařilo najít vydavatele. Tím se měla stát proslulá britská společnost Team17, která má sama na kontě hity jako Worms či Alien Breed.

Pořád můžeme pochopitelně živit naději, že jde o nějaký nejapný žert, nebo součást marketingové kampaně, která má třeba hru přejmenovat, ale v tuto vše nasvědčuje tomu, že s Allison Road je vážně konec. Hru poháněl Unreal Engine 4 a měla vyjít na Windows, Mac a Linux. Pořád tu je ale konkurence v podobě Layers of Fear a dlouhý zástup dalších klonů P.T., které jsou teprve ve vývoji, Namátkou třeba Visage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama