Spencer prý neplánuje modulární Xboxy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer prý neplánuje modulární Xboxy

Spencer prý neplánuje modulární Xboxy

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

7. 3. 2016 16:27 7
Reklama

Minulý týden se šéf Xboxu Phil Spencer nechal slyšet, že Xbox One bude v průběhu svého životního cyklu dostávat hardwarové upgrady, ale prý jsme si to celé špatně vyložili a žádné modulární konzole od Microsoftu se nedočkáme.

V podcastu Majora Neslona prohlásil Spencer, že rozhodně žádné upgradování částí konzolí nemá v plánu. "Zpětná vazba, kterou jsem dostal, byla ve stylu: 'Hej, to budu otevírat svoji konzoli a začnu vyměňovat jednotlivé součástky?' Ne, to není náš plán."

"Konzole jsou trochu speciální. Kupujete vlastně takový spotřebič. Zapojíte ho do televize a ono to funguje. Nebudeme vám posílat šroubováky s každou novou konzolí."

"Chci říct, že hardwarové inovace se dějí a my chceme být s konzolemi při tom a nabízet novinky okamžitě a ne s nimi čekat sedm nebo osm let."

Jako příklad takové hardwarové inovace Spencer uvedl snahu Sony vkročit do virtuální reality se svým PlayStation VR v průběhu konzolové generace a ne na jejím začátku.

Za týden od prohlášení se na Spencera a Microsoft snesla kritika od fanoušků Xboxu i méně zapálených hráčů. Žádný modulární Xbox s různými parametry se na nás tedy nechystá, ale na druhou stranu to vypadá, že HoloLens zřejmě nebudou jedinou periferií a nadstavbou systému, kterou Microsoft pro Xbox One plánuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama