Fable Legends zrušeno, studio se zavře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fable Legends zrušeno, studio se zavře

Fable Legends zrušeno, studio se zavře

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

7. 3. 2016 15:32 10
Reklama

Microsoft dnes odpoledne oznámil, že plánuje uzavřít Lionhead Studios, vývojáře her Black and White a RPG série Fable. Ve svém článku to na oficiálním blogu oznámil šéf evropské divize Microsoftu Hanno Lemke.

"Po dlouhých úvahách jsme se rozhodli ukončit vývoj Fable Legends a diskutujeme se zaměstnanci ohledně navrhnutého uzavření Lionhead Studios ve Velké Británii," píše Lemke v postu.

Fable Legends byl odvážný nápad, jak pohádkové RPG převést do podoby asymetrické multiplayerové hry pro Xbox One a Windows 10. Hra byla dlouhé měsíce v uzavřené betě a Microsoft o ní pomalu přestal ve svých prohlášeních mluvit. Hra se ani netěšila příliš vřelému přijetí ze strany hráčů, kteří by si raději přáli pořádné singleplayerové pokračování hry Fable. Vypadá to, že vedení nebylo spokojeno s výsledky studia a došlo k zásadnímu rozhodnutí.

Není to ale jediná smutná zpráva, kterou Lemke zveřejnil. Zrušení postihne i dánské studio Press Play, které ještě před několika měsíci uspořádalo komunitní volbu jejich nového projektu. Výhercem se tehdy stal Project Knoxville, multiplayerová hra vycházející z podobného konceptu jako Hunger Games.

Utnutí dvou evropských studií je pravděpodobně jedním ze znamení turbulentních událostí uvnitř Microsoftu. Nejasná situace ohledně nadcházející podpory Xboxu One, k níž se z Microsoftu ozývají protichůdné informace, jen přispívá ke zmatení hráčů a zavření dvou first-party studií přichází pro Microsoft v tu nejhorší možnou dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama