Fable Legends hlásí odklad na příští rok
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fable Legends hlásí odklad na příští rok

Fable Legends hlásí odklad na příští rok

Jiří Bigas

Jiří Bigas

14. 12. 2015 15:11
Reklama

Autoři oficiálně potvrdili odklad hry Fable Legends na rok 2016. Vývojáři z Lionhead Studios potřebují více času k tomu, aby svůj poslední projekt dotáhli do zdárného konce.

Otevřená beta odstartuje na jaře příštího roku, ale datum vydání plné verze nyní neznáme. Dlouho se přitom předpokládalo, že hra stihne vyjít ještě letos. Novinka, kterou pohání Unreal Engine 4, se chlubí inovativní kooperací a pracovat se na ni začalo už v létě 2012. Oznámena byla v srpnu o rok později. Na první záběry přímo ze hry si ale fanoušci museli počkat až do loňského června. Omezená uzavřená beta pak začala fungovat ještě na podzim téhož roku.

Letos v lednu Microsoft oznámil, že titul bude podporovat cross-platform multiplayer a spojí hráče na PC a Xboxu One. V únoru pak vývojáři ze studia Lionhead potvrdili, že jde o free-to-play počin. Autoři na svém webu slibují, že se jim daří hru pomalu dokončovat a je to podle nich velká zábava. “Myslíme si ale, že ji můžeme udělat ještě lepší. Takže jsme se rozhodli rozšířit naši uzavřenou betu, abychom nadále naslouchali ohlasům od našich hráčů, přidali nové funkce a vše řádně vyleštili,” obhajují autoři odklad hry.

Hra tedy nevyjde letos, jak původně Microsoft sliboval, ani se do konce roku nedočká otevřené betaverze. Vývojáři rozumí tomu, že tato informace může hráče zklamat, a tak vysvětlují, že upřímně ani nečekali, jaký projekt jim vyroste pod rukama. Je to údajně ta nejambicióznější hra, jakou kdy v Lionheadu vytvořili. A to už je co říct, když má studio na svědomí tituly jako Black & White nebo samotnou sérii Fable, u které vždy autoři slibovali hory doly.

Výsledkem je podle nich unikátní a inovativní multiplayer kombinující prvky RPG a real-time strategií. Vývojáři také podle svých slov vybudovali nový krásný svět první příběhů a dobrodružství. To vše stálo více času, než autoři původně předpokládali. Jako obvykle. Nemohou se údajně dočkat, až si Fable Legends vyzkoušíme všichni.

Jako malou cenu útěchy tým vpustí v příštích týdnech do uzavřené bety dalších 100 tisíc přihlášených hráčů, přičemž přednost budou mít ti, kteří čekají nejdéle.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama