Nintendo PlayStation funguje i po letech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nintendo PlayStation funguje i po letech

Nintendo PlayStation funguje i po letech

David Plecháček

David Plecháček

12. 11. 2015 10:15 1
Reklama

Jakkoli se to dnes může zdát neuvěřitelné, v první polovině 90. let plánovaly společnosti Sony a Nintendo společnou konzoli. Výsledkem jejich snažení měl být SNES křížený s PlayStationem. Vzniklo jen 200 prototypů a jak dnes víme, Sony a Nintendo se po dramatických událostech na Consumer Electronics Show roku 1991 staly přímými konkurenty. A tak mělo být ovoce jejich úsilí zničeno. Jak se zdá, minimálně jeden kus zbyl. A a teď se navíc ukazuje, že je dokonce funkční.

První informace a obrázky prototypu se objevily už počátkem července letošního roku na Redditu. Konzole měla umět přehrávat tradiční cartridge od Nintenda spolu s nově nastupujícími kompaktními disky. Fotografie na tento web umístil uživatel s přezdívkou Dnldbld - mělo se jednat o syna jistého obchodníka, který měl mít (pravděpodobně) určité vazby na výkonného ředitele Sony Interactive Entertainment Olafura Olafssona, který byl ve své funkci právě v roce 1991. Návaznost byla na světě…

V posledních dnech k nám ze světa přichází zprávy, že oněmi šťastlivci, kteří dnes již zažloutlý přístroj vlastní, jsou Dan Diebold a jeho otec Terry. O jejich nálezu se spekuluje téměř půl roku, a jelikož si po celou dobu většina lidí myslela, že jde o kachnu, tak se Dan spolu s otcem rozhodli světu ukázat, jak se věci mají.

Svojí krabičku vzali a odnesli na Retro.HK Expo, kde chtěli veřejnost přesvědčit o omylu. Obrázky z akce, které si níže v galerii můžete prohlédnout, nám dávají jasně najevo, že je Nintendo PlayStation funkční i po 25 letech. Fotografie byly prvně zveřejněny na webu HKGolden.com.

Co se s konzolí stane dál, zatím nikdo neví. Danovi a Terrymu Dieboldovým bylo údajně za jejich unikát nabídnuto 45 tisíc dolarů, tedy přes milion korun. Avšak majitelé nabídku odmítli s tím, že nemají v plánu vzácný exemplář prodat. Sami totiž doufají, že by jednou mohla skončit někde v muzeu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama