Vzkřísí EA zrušený titul s Darthem Maulem?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzkřísí EA zrušený titul s Darthem Maulem?

Vzkřísí EA zrušený titul s Darthem Maulem?

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 10. 2015 11:06 5
Reklama

Dan Borth ze studia Red Fly se na Redditu rozpovídal o hře s Darthem Maulem, kterou před časem vyvíjeli pro LucasArts. Projekt byl posléze zrušen, ale nyní by jeho autoři rádi titul oživili a nabídli ho Disney coby současnému majiteli práv, respektive EA, s nimiž se na vydávání her myšákova firma dohodla.

Na hře se původně pracovalo osm měsíců a LucasArts ji zrušili už v roce 2011. Původní tým se však nechce vzdát tak snadno a s odstupem několika let se pokouší o comeback. Texaské studio připravilo zcela nové techdemo nepojmenované hry, kterým chce zaujmout EA. Tento gigant totiž s Disney uzavřel v roce 2013 dohodu na vydávání Star Wars her a zatím nic nenasvědčuje tomu, že by o licenci měl přijít. Visceral Games naopak pracují na dosud nepředstavené novince, o které se všeobecně předpokládá, že bude tématicky navazovat na zrušený projekt Star Wars 1313.

Titul s Darthem Maulem v hlavní roli Red Fly rozjel v roce 2010. Ve vývoji sice nebyl ani celý rok, ale jeho autorům zřejmě přirostl k srdci, když se jej stále nechtějí vzdát. Kdo by si ostatně nepřál dělat na Hvězdných válkách? Pokud by vás zajímalo, jak se vůbec neznámé studio z Austinu původně k takovému projektu dostalo, přesvědčili o svých kvalitách LucasArts portem Star Wars: The Force Unleashed II pro Wii. Právě oni měli na starost tuto nelehkou konverzi, která kupodivu nesbírala úplně nejhorší hodnocení. Vlastně ve skutečnosti byla hodnocená lépe než pokročilejší verze pro PS3, X360 a PC.

V té době přitom ještě nebylo zřejmé, že Darth Maul přežil vlastní “smrt” v Epizodě I a tehdejší vydavatel dal vývojářům jen minimum informací kromě této jediné. Původně měla hra vznikat exkluzivně pro platformy od Nintenda, ale nakonec se rozšířila na Wii U, PS3, X360 a PC. Na prototypu začal tým pracovat v říjnu 2010 na základě poskytnutých vědomostí o hlavní postavě. Na setkání s vývojáři však tvůrce Star Wars Gaorge Lucas vyjevil vlastní vizi pro hru s Darthem Maulem, do níž přibyla Darth Talon coby Maulova společnice.

Nakonec však z celého projektu v červnu 2011 sešlo a LucasArts přerušili s týmem veškerou spolupráci a styky. Aktuální plán je takový, že hra by představila známého padoucha z první epizody ještě jako chlapce a dovedla nás až ke známým událostem. Vývojáři by nám ukázali, čím si prošel, aby se stal Sithem. Jako hráči bychom učinili stejné chyby jako on a nakonec se stali tím, čím on.

Určitě se podívejte na video ze zrušeného původního prototypu. Nevypadá vůbec špatně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama