Studio Maxis se stěhuje pod EA Mobile
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Maxis se stěhuje pod EA Mobile

Studio Maxis se stěhuje pod EA Mobile

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 9. 2015 08:23 5
Reklama

Poslední hřebík do rakve studia, které stálo za nejoblíbenějšími tituly svátečních hráčů, zaklepává zpráva, že tvůrci sérií SimCity a The Sims nyní patří pod mobilní divizi vydavatele EA.

Organizační změnu oznámil šéf EA, Andrew Wilson, v krátkém postu na oficiálním blogu společnosti. Wilson fanoušky ujistil, že hry od Maxis budou nadále vycházet i na PC, ale organizační přesun studia značí, na jaké hry se budou jeho zaměstnanci v budoucnosti soustředit.

Zároveň z EA po dlouhých 23 letech odchází Lucy Bradshaw, generální ředitelka Maxisu, která stála při růstu značky The Sims a podílela se i na vývoji Spore, SimCity 3000 a SimCity 4. Před nástupem do Maxis pracovala v LucasArts a Activision.

Bradshaw ve svém vlastním prohlášení prohlásila, že si je jistá, že Maxis je v dobrých rukách, že vedení EA v rozhodnutí věří a že se těší na budoucí hry od studia.

Vedení Maxisu přebírá Rachel Franklin, která doposud figurovala jako výkonná producentka The Sims 4. Pod jejím dohledem se bude Maxis soustředit na "rozšiřování možností, jak oslovit více hráčů na PC a mobilních platformách a prozkoumat hraní napříč platformami".

Pro Maxis se nejedná o vůbec dobrý rok. The Sims 4 nedosáhlo takového přijetí jako předchozí hry, což po fiasku v podobě SimCity z roku 2013 se nejspíše také podepsalo na březnovém zrušení pobočky Maxis Emeryville, které mělo SimCity na starost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama