Parkitect bude sdílet návrhy pomocí png
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Parkitect bude sdílet návrhy pomocí png

Parkitect bude sdílet návrhy pomocí png

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

17. 8. 2015 09:01 1
Reklama

Připravovaný tycoon z prostředí zábavních parků plánuje zajímavý způsob sdílení návrhů horských drah. Vývojáři se rozhodli vyzkoušet, zda by v Parkitectu nešlo sdílet data přes obrázky, tak jako se například sdílely příšerky a další výtvory ve Spore.

Sebezamotanější výtvor se bude dát vyfotit do obrázku ve formátu png, který pak bude možné sdílet téměř kdekoliv na internetu a pokud si jej budete chtít umístit do vaší hry, bude stačit si obrázek stáhnout a umístit do příslušné složky.

Obrázek totiž bude v sobě obsahovat všechna data o návrhu tratě, které si hra přeloží a importuje do seznamu předpřipravených designů.

Zatím se vývojáři rozhodují mezi dvěma způsoby, jak data do obrázku ukládat, neboť ani jeden není bez nevýhody. Jeden zapisuje údaje o trati mezi informace o obrázku, kterých se některé služby (jako například Twitter) zbavují při optimalizaci a změnšování png obrázků.

Druhý způsob pak data ukládá do pixelů ve vrchní části obrázku, ale je rozsahem omezený a ačkoliv by údajně většina hráčů neměla mít s dosažením limitu problém, vývojáři se obávají, že časem druhá metoda někoho omezovat bude. Více informací o obou metodách se dozvíte v nejnovějším postu na vývojářském blogu.

Parkitect by se měl v blízkých týdnech objevit na Steamu v rámci předběžného přístupu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama