Xbox One si potyká s myší a klávesnicí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Xbox One si potyká s myší a klávesnicí

Xbox One si potyká s myší a klávesnicí

Jiří Bigas

Jiří Bigas

22. 7. 2015 12:46 70
Reklama

Zdá se, že podpora pro klasické a léty prověřené ovládací PC kombo je v případě konzole Xbox One na spadnutí. Naznačil to alespoň šéf xboxové divize Phil Spencer ve svém příspěvku na Twitteru.

Ani ten nejzatvrzelejší fanoušek konzolí nemůže rozporovat, že ovládání na myši a klávesnici je v případě některých žánrů mnohem přesnější. Možná není pro všechny to nejpohodlnější, neposkytuje vždy stejný komfort jako gamepad, ale to bohatě vynahradí svou chirurgickou precizností. Ovládat real-time strategii na klasickém ovladači se přes veškerou snahu vývojářů většinou moc neosvědčilo a každý, kdo hraje na PC FPS, se při přestupu na konzoli obává, jak se sžije s gamepadem a zajímá ho podpora myši a klávesnice.

Brzy bude snad znít odpověď na tuto otázku ANO, alespoň doufáme. V tuto chvíli lze použít USB klávesnici na Xboxu pro psaní, ale nikoli hraní ani ovládání rozhraní. Jak se ovšem konzole od Microsoftu plánuje sbližovat s chystaným OS Windows 10, je pravděpodobné, že se na tom něco změní. Phil Spencer na Twitteru při debatě na toto téma připustil, že podpora pro myš a klávesnici není daleko. Vyšlo to najevo ve chvíli, kdy se jej dotazující ptal na to, zda softwarový gigant uvažuje i o tom, že by se dalo streamovat také z PC do Xboxu One a ne jen naopak. Spencerovi se tento nápad očividně líbil, ale firma konkrétně tuto funkci zatím neplánuje a soustředí se na streamování z XO do Win 10. Podpora pro myš a klávesnici ale platí.

Stále sice nevíme, zda by se daly použít i při hraní her, ale jiskřička naděje tu je. Uvítali byste tuto možnost, anebo už periferie z PC na konzolích vůbec nepostrádáte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama